Notícia

El president de Neiges Catalanes fa una crida per reobrir Puigmal

Autor/a: Web
El juliol farà un any que l'estació d'esquí de Puigmal va ser tancada per decisió de la prefectura del departament francès dels Pirineus Orientals. Aquest tancament ha afectat en gran mesura l'economia de baixa Cerdanya i per Christian Blanc, president de Neiges Catalanes, es fa necessari, urgent, reobrir ràpidament l'estació.

En declaracions a la premsa nordcatalana afirma que "tornar a obrir Puigmal és una decisió política" i que per obrir-la cal crear un fons de reserva al voltant d'1,5 m. d'euros i reduir el deute actual en un termini de 3 o 4 anys. Per al president de Neiges Catalanes l'estació de Puigmal ha d'aprendre del model de gestió de Porté-Puymorens i tenir com a referència l'estació de Puyvalador, i és que aquesta darrera ha presentat uns resultats molt positius aquesta temporada, la millor entre l'associació d'estacions d'esquí de la Cerdanya francesa.
Per a Blanc aquestes dues estacions esmentades han "demostrat que la lluita amb voluntarisme per mantenir obertes les estacions és possible i viable i que els números d'aquestes són respectables". En qualsevol cas tambè admet que la decisió depèn de la voluntat dels pobles que formen part de la cooperativa que gestiona, o gestionava, Puigmal.
De L'Independant

Opinions

Més opinions


EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: posar ordre a la muntanya


36%


7%


57%

14 vots