Notícia

Obren el pas a la carretera de Port Ainé

Autor/a: ACN Pallars Digital
L'esllavissada que va caure a la carretera d'accés a Port Ainé i va obligar a tancar de manera precipitada l'estació d'esquí ha estat retirada de la via i el pas ha quedat obert. Tot i estar neta la calçada les mínimes garanties de seguretat no es garanteixen perquè no s'ha assegurat el talús de la muntanya ni les malles protectores.

Mentrestant, l'Hotel de la cota 2.000 de l'estació segueix tancat i sense data d'obertura. Aquest hotel té una capacitat per 164 persones i tots els grups que tenia contractats és deriven a altres establiments de la comarca. Al maig està prevista una reunió per valorar l'estat de la carretera i les actuacions a realitzar per garantir la circulació per aquest tram.

La inseguretat de la carretera queda palesa per les roques que encara cauen a la via. Un testimoni de l'esllavissada, de principi de mes d'abril, és una roca de grans dimensions que resta a la via. La pluja de les darreres hores és possiblement la causa haurà provocat el seu despreniment a la calçada. Des de l'Ajuntament de Rialp es considera que per tot plegat, la via no reuneix les mesures de seguretat per a la circulació viària.

El tancament de Port Ainé per culpa del mal estat de la carretera ha estat una constant aquest any i fins i tot Territori hi va portar a terme una actuació important de millora de l'asfalt i reforç d'un talús amb roques i malles protectores a finals de 2013. La carretera en qüestió, que es va construir expressament per poder arribar a l'estació de Port Ainé quan aquesta va inaugurar fa més de 20 anys, ha registrat periòdicament aquest tipus d'incidències.

Tot plegat ha portat a què des de les institucions locals s'hagi proposat l'obertura d'un nou traçat per arribar a Port Ainé, en aquest cas des del port del Cantó, on no hi ha tanta obaga i per tant els talussos podrien resistir més les inclemències del temps.
De ACN PallarsDigital.cat
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorial

ginyAllaus

Butlletí de Perill d'Allaus del dia 22/11/2018

Ampliar informació
Informació oferida per:
giny

Edició en paper


giny

giny

Entrevista

''El meu dia a dia és intentar gaudir 'a muerte' de la muntanya''
Txema Trull Fotògraf especialitzat en el món de la neu

entrevista