Notícia

Marc Pinsach fa valoració de la temporada d'hivern i presenta el calendari per l'estiu

Autor/a: Ricardo Selvatico
Marc Pinsach va finalitzar la setmana passada una nova temporada en l’èlit de l’esquí de la muntanya. Ara, després de descansar uns dies i poder mirar-se els últims mesos en perspectiva, en fa una valoració positiva: “Aquesta ha estat la meva millor temporada amb curses molt i molt bones, a prop del cap de cursa i de ser molt regular durant tot l’any. Tot i això, l’èsser humà sempre en vol més. Ara bé, si ho penso fredament la sensació és molt i molt bona complint els objectius que m’havia marcat a principi de temporada, la satisfacció i la tranquil·litat d’haver-ho donat tot tant entrenant com competint i d’haver fet bé les coses. La sensació d’autocomplaent personal és molt gran després de 4 mesos amb 25 dies de competició.”
 
Aquesta ha estat una temporada llarga, que va començar el passat mes de desemre a l’estació cerdana de la Molina, on Pinsach es va imposar a la Crononiu. Al gener va començar la Copa del Món, que era el gran objectiu de Pinsach, segons comentava: “Sense cap mena de dubte, si m’he de quedar amb una de les competicions ho faria amb la Copa del Món. És la competició on hi ha els millors i al ser una competició llarga, amb moltes curses i al llarg de tot l’hivern exigeix una regularitat i concentració màxima durant tot l’hivern. En aquest sentit és també d’aquesta competició de la qual n’estic més orgullós d’haver pogut acabar dins dels 10 primers sobre un campionat de 10 curses que per tant et demana el millor de tu mateix durant molt de temps. Aquesta regularitat demostra que aquest any hem fet bé les coses i que hem aconseguit un nivell competitiu molt bo. Potser ha faltat un gran resultat, però el dia a dia ha estat meravellós.”
 

Pinsach va competir a Verbier (quinzena posició en la prova individual i catorzena en la prova individual), Courchevel (desè en amdues proves), Pitturina (tretzè en la prova individual i en l’sprint), Diablerets (vuitè en ambdues proves) i Artic Race (novè en la prova individual). Amb el cúmul de resultats, Pinsach es va situar en la novena posició del rànking, tant individual com combinat, aconseguint així un dels millors resultats en la seva carrera esportiva.
 
Pinsach, a més, ha participat en altres curses al llarg de l’hivern. Al Campionat d’Europa, disputat a Andorra al mes de febrer, Pinsach va acabar en setena posició en la vertical race i en desena en la prova individual, situant-se així com el millor esquiador del país. A més, va alçar-se un any més campió d’Espanya individual, després de vèncer per segon any consecutiu a Formigal. Juntament amb el gironí Nil Cardona també van adjudicar-se el campionat d’Espanya per equips a la Vall de Núria. Amb Cardona també va disputar la Pierra Menta, on van finalitzar en onzena posició en una prova clàssica en l’esquí de muntanya. Segons declarava Pinsach: “Si hagués d’escollir una de les curses de tot l’any, seria la Pierra Menta, la cursa de les curses, tot i que aquest any els problemes tècnics ens van obligar a fer una mala classificació. D’allà no me n’enduc el resultat, però sí que la satisfacció arriba per una cursa que depassa l’escala dels corredors. Aquella cursa ja forma part de la cultura d’aquella regió dels Alps i és una perfecte combinació de tradició i competició que la fa una cursa especial i molt diferent a la resta.”
 
Ara, un cop finalitzada la temporada, Marc Pinsach penjarà els esquís per canviar-los per les sabatilles, i així afrontar la seva segona temporada de trail running. En la temporada 2013 Pinsach va fer bones marques en les dues proves de les Sky Running World Series que es varen disputar, amb una sisena posició a la Matterhorn Ultraks i un setè lloc a la Limone Extreme. Per aquest motiu, el de Cassà participarà en algunes proves més d’aquest circuit amb l’idea de fer un bon resultat. Segons comentava: “Aquest any els meus objectius són en fer una bona classificació general en la Sky Running World Series (20-40km). L’any passat vaig fer dues curses del circuit amb molt bon resultat i això em fa pensar que si completo tot el circuit potser puc somiar en acabar entre els 5 primers. També disputaré altres curses atractives com l’Olla de Núria, la Marathon du Montcalm o l’OCC by UTMB. He escollit aquest programa d’un costat per poder seguir la copa del món on l’atractiu rau en poder-se mesurar amb els millors encara que això t’impedeixi fer un millor resultat i per l’altre perquè totes aquestes curses m’atrauen des d’una òptica muntanyenca. Són curses tècniques, a muntanya, on hi haurà molt de nivell, lògiques i que formen part de la història d’aquest esport.”
 
Així, al calendari hi haurà la Zegama Aizkorri al maig, la Volta a la Cerdanya al juny, l’Olla de Núria i la Dolomites Sky Race al juliol, la Marathon du Montcalm, la Matterhorn Ultraks i la OCC a l’agost, finalitzant la temporada a Itàlia disputant la Limone Extreme. Fins aleshores, Pinsach descansarà i començarà a preparar el cos per adaptar-lo per afrontar aquesta nova temporada de repte
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial