Notícia

La Molina, un referent en l'esquí adaptat

Autor/a: FGC
L’estació d’esquí de La Molina destaca per ser un dels centres hivernals més avançats en recursos per a persones i esportistes amb una discapacitat. És una de les tres estacions d’esquí de Catalunya reconeguda per l’Agencia Catalana de Turisme com impulsora de l’esport i el turisme per a les persones amb una discapacitat.

El 2002, la primera competició adaptada a La Molina

L’afany d’apropar la pràctica de l’esquí a tot tipus de públic, va fer que La Molina apostés per l’esquí adaptat, com a eina d’integració d’aquest col·lectiu. La primera competició adaptada que es va realitzar va ser l’any 2002, amb una prova regional. Després d’aquesta prova s’han organitzat a terme de manera ininterrompuda tot tipus de competicions, com ara Copes d’Europa, Copes del Món, Campionats del Món IPC, l’esdeveniment de major nivell després dels Jocs Paralímpics.

L’augment de practicants discapacitats a l’estació i l’especial sensibilitat de FGC envers aquest col·lectiu, sorgeix la necessitat d’adaptar l’estació als usuaris amb discapacitats, per fer-ho possible es signa el 2004, un acord amb la Fundació Johan Cruyff i el 2005 es realitza un estudi detallat per adaptar l’estació a les persones amb discapacitat, el que ha comportat per l’estació diversos reconeixements

Va obtenir el Premi IAKS 2009

Model d’accessibilitat, va obtenir el premi IAKS l’any 2009, convertint-se en la segona estació del món en aconseguir el premi especial IAKS d’arquitectura per a instal·lacions esportives avançades. IAKS és l’Associació Internacional per a Instal·lacions Esportives i Recreatives, que juntament amb IPC distingeixen cada dos anys les instal·lacions esportives pel seu disseny i, al mateix temps, funcionalitat.

Infraestructures adequades

Mitjançant la col·laboració de la Fundació Johan Cruyff i l’associació Play and Train, La Molina ha adequat les infraestructures de l’estació, com per exemple, les entrades als telecadires o la pista de debutants El Bosquet, que es caracteritza per tenir un remuntador adaptat amb l’amplada suficient de la cinta i la barana per facilitar els esquiadors un millor equilibri i seguretat, oferint així classes d’esquí, snowboard i classes guiades amb professor experimentat. Las places de pàrking adaptades, lloguer de material específic per a diferents tipus de discapacitat, accés a diferents llocs de restauració així com serveis wc adaptats per entrar amb cadira de rodes, fan que l’estació d’esquí de La Molina sigui un referent en el món de la neu per a persones i esportistes amb una discapacitat.

Enllaços relacionats
FCEH
XIPTV

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny