Notícia

Esquiada a la pista FIS Orri de Port del Comte

L'Orri és una de les 3 pistes homologades per la FIS

Autor/a: Diari de la neu
Esquiada a la pista Orri el dissabte 1 de febrer de 2014. Un dia amb boira, nevant, que sense cap mena de dubte no va ser el millor per fer fotografies ni per gaudir a fons de l’estació.


L’Orri és una vermella situada al sector de la Bòfia de Port del Comte i s’hi accedeix pel telecadira quatre places del mateix nom, instal·lat el desembre de 2003. La pista té una cota de sortida a 2.090 m. i l’arribada a 1.830 m. llargada de 1.190 m., i amplada mitja de 40 m.

Orientació nord en tot el seu traçat. Manté una inclinació estable i regular en tot el descens i només en el tram final es suavitza, compartint l'arribada amb la pista blava El Forat. Té bosc  de pi negre a banda i banda i disposa d’innivació des del desembre de 2007.

L’ORRI, PISTA HOMOLOGADA FIS

L’Orri va rebre la homologació de pista FIS per a proves d’eslàlom gegant i eslàlom l’octubre de 2011. Tot i això la majoria de les proves i competicions es fan a la pista germana El llop, al sector del Sucre. Hi ha una tercera pista homologada per la FIS, la Dreta, un traçat molt popular situat al Querol.

OPINIÓ PERSONAL

L’Orri, com les seves germanes FIS Dreta i el Llop, és una pista molt ben dissenyada, tant en la seva inclinació regular i constant com pel fet de ser un traçat sense complicacions orogràfiques. Aquesta regularitat permet mantenir un ritme de tècnica i velocitat en la baixada molt estable. Convida a l’esquiador a mantenir-se en una velocitat constant. No hi ha corbes ni canvis de traçat o de pendent i això, que en certa manera la fa estèticament monòtoma, no per això la fa menys atractiva, tot el contrari, convida a l’esquiador a baixar en la mateixa armonia a similitud de l’entorn, com ho és el bosc simètric a banda i banda.

Per recordar la vostra baixada podeu gravar-la amb l’aplicació gratuïta que Port del Comte té a la xarxa per als dispositius mòbils, o també fer-ho via Skitude.

Aquest és el resultat del track gravat a la pista per mitjà de l’aplicació esmentada:

Data: 01/02/2014  - Temps total: 0h 1m 57s - Distància total: 1.190 m - Rampa: 267.23 m - Velocitat màxima: 45.61 km/h - Velocitat mitja: 27.82 km/h
 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny