Notícia

Cursa d'esquí de muntanya de 40 km entre La Molina i Vallter

El calendari català d'esquí de muntanya estrena una nova prova pionera que connecta la Cerdanya i el Ripollès. El proper 12 d'abril es disputarà la primera edició de La Molina-Vallter Skimarathon, una competició de 40 quilòmetres que enllaçarà aquestes dues estacions d'esquí passant també per Vall de Núria.
Segons els organizadors, la prova vol introduir als Pirineus el format de llarga distància ja consolidat als Alps amb competicions emblemàtiques com la Mezzalama, la Patrouille des Glaciers i la Pierra Menta.
La cursa sortirà de la Molina, passarà pel santuari de Núria, pujarà fins al Puigmal (2.795 m) i el Bastiments (2.883 m) i arribarà a Vallter. Paral·lelament es disputarà una cursa més curta, de 13 quilòmetres, que recorrerà el mateix traçat però amb sortida des de Núria.

Els precedents

L’any 2012 ja es va organitzar la Ceretana Ski de Muntanya, una cursa que connectava la Molina i Masella passant pel Puigllançada i la Tosa d’Alp. El 2013 aquesta competició es va traslladar al Puigmal. Aquestes dues experiències han servit d'inspiració per crear aquest nou repte, únic al sud-oest d'Europa.

De RadioSeu.catEntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: posar ordre a la muntanya


33%


11%


56%

9 vots