Notícia

Kilian Jornet reb el reconeixement de National Geographic: "Aventurer de l'any 2014"

Autor/a: Diari de la Neu
Kilian Jornet ha estat elegit per votació popular Aventurer de l'Any 2014 de National Geographic. L'atleta d'Atomic va ser seleccionat entre altres 12 aventurers que van destacar per les seves tasques d'exploració, aventura, amor per la muntanya i humanitat. El lloc web de National Geographic va rebre més de 75.000 vots en línia, el rècord de totes les edicions celebrades fins ara, d'una distinció que va començar a lliurar fa nou anys.

Entre les gestes que es destaquen de Kilian sobresurten l'ascens i descens del Mont Blanc - la muntanya més alta dels Alps - en menys de 5 hores, i de la muntanya Cervino, en un temps rècord de 2h.52'; dues de les cites fixades en el calendari del projecte que va iniciar Kilian Jornet: 'Summits of my life', iniciativa amb la qual Jornet vol establir rècords de velocitat en sis de les muntanyes més altes del món, i del que ell mateix destacava que "els rècords i les marques només han de ser importants mentre correm, un cop a baix han de desaparèixer. Aquest projecte no es tracta només de superar marques o pujar pics de forma ràpida i amb poc material. Es tracta de transmetre valors " .

"SENTIR QUE EL QUE FAIG PUGUI INSPIRAR A ALGÚ , IMPORTA I MOTIVA"

L'esquiador català es mostrava molt content amb aquest premi . Reconeixia de ser Aventurer de l'Any per National Geograhic significava molt per a ell , destacant que "el més emocionant és que aquest premi vingui de la gent. Vull donar les gràcies a tots els que m'han votat ia tots els que m'han donat suport des que vaig començar en això. Sentir que el que faig pot inspirar a algú, que això els faci sortir en recerca dels seus somni , és el que realment importa i motiva " .

KILIAN exemplifica "L'ESPERIT DE L'AVENTURA MÉS AUTÈNTIC

Per la seva banda, Mary Anne Potts  editora de l'edició en línia de National Geographic , afegia que " Jornet exemplifica l'esperit d'aventura en el sentit més autèntic de la paraula  Ha demostrat una i altra vegada que els límits estan fets per trencar-los, i la seva llista cada vegada més llarga de reptes complerts és realment inspiradora" .

'Summits of my life' va començar el 2012, i de cara a aquest any Kilian Jornet intentarà els rècords al McKinley ( 6.186m ), a l'Aconcagua ( 6.959m ) i al Elbrus, de 5.642 metres, a l'espera del clímax aventurer de 2015, quan intenti l'ascens i descens de l'Everest ( 8.848 metres); gestes que, com en els reptes aconseguits fins ara, intentarà aconseguir sense assistència i en el menor temps possible.

D'altra banda el premi i reconeixemnt rebut també pot suposar que Jornet no sigui aquest cap de setmana a Vallnord. Kilian és a Nova Iork, on ha rebut el premi aquest matí en el programa matinal "Morning" de la cadena americaba CBS. Això implica la possible renúncia a ser present a Vallnord, Andorra, per participar a la copa d'Europa d'esquí de muntanya, segons haurien informat algunes agències.

Opinions

Més opinions


EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: posar ordre a la muntanya


36%


7%


57%

14 vots