Notícia

"Allevitse 2000" el millor secret del Prepirineu

Autor/a: Diari de la neu
L’estació d’esquí d’Allevitse 2000 ja porta uns quants caps de setmana penjant el cartell de neu pols i tot obert. Els dos telecadires i els tres teleesquís oberts, les dues pistes verdes, la blava, les tres vermelles i les tres negres també obertes, gràcies a uns gruixos que van dels 75 als 125 cm.

Sona bé, oi? Segur que molts dels lectors ja s’han deixat seduir per aquest comunicat de neu i tenen ganes de visitar aquesta estació d’esquí situada al Prepirineu. Però aquest nom... On és aquesta estació? Doncs no us hem enredat, només hem invertit el nom de l’estació, estem parlant de l’Estivella, una àrea d’esquí alpina del Prepirineu català. Sí, parlem de Port del Comte i del seu sector més alpí, seductor i secret: l’Estivella.

Dissabte passat (01-02-14) Diari de la neu va visitar aquest sector de Port del Comte en un dia en el qual, malgrat la boira i la nevada intensa, no va privar que un bon nombre d’esquiadors, la majoria amb un bon nivell d’esquí, gaudissin d’aquest sector condicionat per a l’esquí alpí. Una zona que a la pràctica funciona com si fos una altra estació d’esquí, tal com admeten els propietaris de Port del Comte. (Ara una mica d'imaginació i atreviment i ja tenim Allevitse o Estivella 2000!). Ocupa els dos vessants d’una mateixa muntanya (Estivella 2.310 m.), té un accés singular i un paisatge que té poc a veure amb els sectors de Querol, Sucre o la Bòfia de la mateixa estació.

Però no tots són tant bones notícies en aquest sector. Remuntadors vells, manca d’instal·lacions de neu produïda, un únic bar-restaurant accessible només amb telecadira i accessos viables en vehicles només en un dels vessants de la muntanya, són l'altra cara de la mateixa moneda.

En declaracions d’Albert Estella, director de l’estació d’esquí de Port del Comte, al Diari de la neu, el sector de l’Estivella està destinat a seguir així durant força temps. El director ha admès que “realment funciona com si fos una altra estació d’esquí” i si bé hi ha plans per modernitzar l’Estivella de moment la prioritat continua sent la de “garantir bons serveis als sectors del Querol, Sucre i la Bòfia”.

Així doncs, tant la direcció com els propietaris de l’estació han reconegut a aquest digital que de moment l’Estivella continuarà limitada a obrir-se els caps de setmana i destinat a un perfil d’esquiador, normalment client habitual i de nivell alt, que coneix bé com i quan accedir-hi. I quin és el gran secret de l’Estivella? Què la fa tant seductora? Doncs que hi ha la millor neu de tota l’estació, per alçada, per orientació i per poc freqüentada.

Tot i així la intenció per posar al dia la zona no només continua sent un desig de clients i direcció, sinó que també és cert que a dia d’avui ja s’està plantejant de quina manera es farà la reorganiztació dels dos vessants de l’Estivella. Quan la conjuntura ho permeti, és clar. A l’entrevista al director de l’estació s’expliquen les raons del perquè de la demora, que no només s’han d’atribuir a raons econòmiques. Us convidem a llegir l’entrevista que demà diumenge publicarem en aquest espai.

Mentrestant, però, podeu anar pel vostre compte a descobrir aquest sector abans no sigui massa freqüentat. Això sí, quan us preguntin on heu anat a esquiar el cap de setmana els dieu que ho heu fet a Allevitse 2000, no sigui que ara se’ns ompli amb massa esquiador curiós i descobreixin el millor “secret” de Port del Comte.

Ivan Sanz
8 de febrer de 2014

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny