Notícia

Esquiada a Els Coms de La Molina

Autor/a: Diari de la neu
Esquiada a la pista Els Coms de La Molina el diumenge 26 de gener de 2014. Un dia amb sol, sense vent i bona neu en cotes altes. Això que el dia abans va ser entretingut: boira a estones, pluja en cotes baixes, neu a partir de la cota 2000... així que la “Coms” es presentava molt variada, amb una sortida amb bona neu que s’anava transformant en dura a mesura que es perdia alçada.

BREU DESCRIPCIÓ

Els Coms és una pista negra situada al sector de Roc Blanc de La Molina. Té una cota de sortida a 2.100 m. i l’arribada a 1.750 m. llargada de 995 m., amplada mitja de 30 m. i un desnivell de 350 m.
Orientació nord en tot el seu traçat. Comença en un espai obert, sense arbres, amb una inclinació suau i amb una amplada considerable. A mesura que s’hi avancen metres la pista guanya inclinació i es fa més estreta. A mig itinerari es creua amb la Genciana i finalitza de forma una mica "precipitada" enllaçant amb la pista Corriol en un zona ombrívola. Aquest darrer tram, de pendent molt pronunciat, no es trepitja amb retrac.

QUATRES CURIOSITATS

Els Coms és una pista de les de “tota la vida” però havia estat una mica abandonada fins que a la temporada 2009/10 va ser desbrossada i condicionada. Des de la temporada 11/12 les retracs la trepitgen.

Està previst instal·lar-hi innivació, segons va declarar el director Toni Sanmartí en una entrevista al Diari de la neu el desembre de 2013.

Disposa de paravents en gairebé tot el seu traçat, que per cert hi fan molt bona feina. Quan s’arriba a La Molina per la carretera dels Alabaus hi ha un punt que queda perfectament a la vista en tot el seu traçat i crida l’atenció per la seva imatge d’aspecte vertical.

Al meu criteri és una pista divertida i com totes les negres requereix cert nivell. Us recomano fer servir l’aplicació gratuïta que La Molina té a la xarxa, per als dispositius mòbils, i gravar la vostra baixada, així com compartir-la a les xarxes socials.

Aquest és el resultat del track gravat a la pista Els Coms per mitjà de l'aplicació esmentada:
Nombre: els coms de la Molina | Fecha: 26/01/2014 - 11:06:29 | Hora: 11:06:29 | Duración: 0h 2m 55s | Distancia total: 994.18 m | Vel. máx: 47.09 km/h | Vel. med.: 24.35 km/h | Desnivel: 346.13 m

Res de l’altra món, ja ho veieu, però us pot servir de referent per contrastar-la amb la vostra baixada. Ah, no accepto juguesques, segur que perdria!

Ivan Sanz
1 de febrer de 2014

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny