Notícia

La Torre de Capdella vol recuperar l'estació d'esquí de la Vall Fosca

Una retrac fent proves de trepitjat de neu al que havia de ser la futura estació de Vall Fosca Interllacs
Una retrac fent proves de trepitjat de neu al que havia de ser la futura estació de Vall Fosca Interllacs
L'Ajuntament de la Torre de Capdella estaria disposat a recuperar el macro-complex turístic de la Vall Fosca. Ho ha avançat aquest matí La Xarxa Notícies i se'n fa ressó el diari online Pallarsdigital.cat.

En declaracions al primer mitjà, l'alcalde de la Torre de Capdella, Josep Maria Dalmau, insisteix que continuaran treballant per trobar un inversor que estigui disposat a assumir el projecte. El macro-complex inclou, entre altres, una estació d'esquí però la crisi va provocar la fallida de l'empresa promotora i va quedar a mig construir.

Mentrestant, la Generalitat admet que la reactivació del complex podria estudiar-se. Tot i això, el Director de l'Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, s'ha mostrat molt caute. Espasa diu que abans cal parlar-ne seriosament amb el territori i valorar-ho degudament.
Adjuntem video aquest reportatge de "Temps de neu", del 2008, en el qual es va donar a conéixer el projecte de la futura estació de la Vall Fosca.

L’any 2008 l’execució de les obres del complex residencial i d'esquí quedà aturat perquè l’empresa constructora, Matinsa-Fadesa, presentà concurs de creditors. Davant la situació, la Generalitat es va comprometre a realitzar gestions per aconseguir nous inversors o, fins i tot, va apuntar  la possibilitat que el projecte fos assumit per l’Institut Català de Finances (ICF), organisme que ja havia carregat amb altres estacions d’esquí deficitàries.

Font: PallarsDigital.cat
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial