Notícia

La Selecció catalana de raquetes de neu s'estrena avui a Itàlia

La Ciaspolada, una de les curses de més prestigi del calendari europeu amb 39 edicions a les seves espatlles marca l’inici de la Copa d’Europa de Raquetes de Neu. En una data tan assenyalada com el 5 de gener, la vigília de Reis, a la població de Fondo, a la regió italiana del Trentino, començarà, amb aquesta competició, la Copa d’Europa de Raquetes de Neu d’enguany.

La cursa comptarà amb 6.000 participants, 500 dels quals competiran en aquesta 40a edició de la Ciaspolada on es recupera el recorregut de fa una vintena d’anys. Es realitzarà a Passo Mendola, a una altitud de 1.400 metres i el lliurament de premis serà a la tarda a la població de Fondo.

La Selecció Catalana de Raquetes de Neu, que en els darrers anys és un dels referents a nivell mundial en aquesta modalitat, no podia faltar a la cita i desplaçarà a Fondo a cinc dels seus components: Laia Andreu (Club Excursionista Callús), Ragna Debats (Centre Excursionista Xerta), Rafael Parés (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà), Just Sociats (Club Excursionista Callús) i Jordi Uró (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà).

A banda dels que participen en aquesta prova, la resta de components de la Selecció Catalana de Raquetes de Neu que participaran en aquesta temporada són Gabriel Crosas (Centre Excursionista Torelló), Laia Cuevas (Associació Esportiva Matxacuca), Albert Ferrer (Club Excursionista Uecanoia) i Mavi Gil (Centre Excursionista del Solsonès).

Calendari 2014

Les properes competicions on participarà la selecció catalana el 2014, pel que fa a la Copa d’Europa, són, a més de la Ciaspolada el proper 5 de gener, el nou de febrer a Racchettinvalle (Itàlia), el 23 de febrer a Valls d’Àneu (Catalunya) o el 16 de març a Master des Nieges (França).
I pel que fa al Campionat del Món, la Siljan Snowshoe Race a Suècia l’1 de febrer.
Font: FEEC
Entrevista

''Aprofiteu per gaudir de la neu el màxim que pugueu''
Ana Amor Ambaixadora de Diaridelaneu

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial