Notícia

Entre la neu i els trampolins de La Molina

Autor/a: Diari de la neu
Pels habituals de La Molina aquesta és la segona temporada que, sobretot si fem ús del telecadira Cap de Comella o bé esquiem per Font Canaleta, podem veure com a la zona dels trampolins de Salts hi ha condicionats uns circuits de conducció de cotxes. Es tracta de l’Audi Winter Driving Experience, una zona on els esquiadors o els aficionats al món del motor podem experimentar i posar a prova la conducció de vehicles amb tracció quatre sobre el gel i la neu.


entre-la-neu-i-els-trampolins-de-la-molina-1

Diumenge 22 de desembre vaig tenir l’oportunitat de passar un matí diferent a La Molina: vaig canviar les sensacions de “lliscar” sobre la neu amb dos esquís per fer-ho sobre 4 rodes. A l’Audi Winter Driving Experience, zona de Font Canaleta, s'hi fan uns cursos de conducció i seguretat sobre neu i gel. Hi tenen fins a 12 cotxes de diferents prestacions, tots equipats amb tracció integral quattro coordinats per l’equip d’instructors de Audi Winter driving experience.

Després d’unes indicacions teòriques a càrrec de Nacho Pérez, instructor del curs, de seguida em vaig posar a les mans d’un Audi quattro. El primer contacte es fa sobre el circuit tècnic, el més proper a la pista Estadi, i que ocupa una de les zones de recepció d’un dels trampolins de salts d'esquí. Sorprén veure les reaccions d'un cotxe tracció quattro sobre el gel i la neu compactada, sobretot quan a la memòria em venien les dificultats que vaig tenir per maniobrar fa només unes setmanes el meu cotxe en un aparcament nevat amb el primer temporal de neu de la temporada.

Ja a mig matí, el segon circuit on em vaig posar a prova, a tocar de la pista El Trampolí, era força més ampli, ràpid i amb obstacles i per tant les sensacions van ser diferents. A més velocitat, més adrenalina. Corbes tancades i obertes s’alternaven en una superfície oberta, però atenció, tot i que sempre havia pensat que un canó de neu és una instal·lació fixada a terra, hi va haver un moment que us asseguro que vaig pensar que no era així... Encara ara dubto si va ser la meva destresa i bon saber fer per evitar impactar amb un canó que us asseguro que es va moure. O va ser la reacció del cotxe amb tracció quattro el qui ho va evitar?

Tercera prova del dia: cap a les dotze del migdia va arribar el moment de provar la traccció quatre en un circuit costerut, estret, ombrívol i amb revolts nevats en el millor dels casos, perquè allò en realitat semblava una pista de bobsleight: a trams allò era gel pur. Només puc dir una cosa: la tecnologia d’aquests cotxes és tant precisa que només em vaig preocupar de girar el volant o donar gas perquè de tot el demés ja se’n preocupava el “pilot automàtic”.
El circuit fa un recorregut per la zona del segon trampolí en un terreny amb molt pendent i vegetació. Una de les variants passa a tocar de la pista Trampolí i, de fet, fa la sensació òptica que s’entra a la mateixa pista d’esquí. Al passar per sota el trampolí de salts va ser inevitabe recordar i comentar, amb l’instructor Nacho Pérez i els companys de curs, Xavi Torrents i David Ariete, l’anunci de 1985  i el de 2005 sobre l’Audi 6 que puja pel trampolí de salts de Kaipola (Finlàndia).

Però el temps va passar ràpid i va arribar el moment en què el curs arribava a la seva fí. No cal que us digui que el resultat va ser molt satisfactori, sobretot perquè, no ens enganyem, em podria arribar a considerar un bon esquiador però conduïnt més aviat diria que soc molt normalet. En conclusió, una diada alternativa, també a la neu amb noves sensacions i que és a l’abast de tothom qui ho vulgui provar. Això sí, cal la concertació del curs amb l’equip de professionals que trobareu a La Molina. Molt recomanable per als qui us agrada la neu en totes les seves possibilitats. L'aprenentatge és molt progressiu i força ràpid i el resultat final us permetrà assumir que la neu es pot dominar, malgrat la velocitat, tant amb uns esquís, cosa que ja sabíem, com sobre quatre rodes.

Des d’aquest espai vull donar les gràcies a tot l’equip de Audi Winter Driving Experience per les atencions rebudes i la paciència. També als companys de curs Xavi i David per haver passat amb ells una bona estona. En definitiva un diumenge de noves sensacions a La Molina, un motiu de més per enamorar-se d’aquesta estació!

Ivan Sanz
27 de desembre de 2013

Video de promoció en aquest enllaç

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny