Notícia

La pista "Els Coms" de La Molina tindrà en el futur neu de canó

Autor/a: Diaride la neu
La pista Els Coms, de La Molina, és un d'aquells traçats que tot esquiador amb prou tècnica vol posar al seu "currículum de neu" personal. És una d'aquelles pistes que, com a mínim un cop a la vida, s'hi ha d'haver baixat per poder parlar-ne amb coneixement. Amb una cota de sortida a 2.100 metres i una arribada a 1.750 és un itinerari de dificultat difícil, amb qualificació de pista negra. Està ubicada al sector Roc-Blanc, sector on encara hi ha el telesquí sense ús amb el mateix nom, però en l'actualitat l'accès es fa des del telecadira Alabaus.

El director de La Molina Toni Sanmartí ha declarat al Diari de la neu en una entrevista recent que la pista Els Coms tindrà en el futur una instal·lació de neu artificial. Si bé el responsable de l'estació no ha detallat cap calendari, sí que ha assegurat que la pista serà innivada. A més, també ha recordat que tradicionalment aquesta pista no havia estat trepitjada per les retracs però d'uns anys cap aquí la pista s'està treballant. Sanmartí també ha comentat que el sector del Roc-Blanc serà remodelat en el futur però  ha deixat clar que no és una zona prioritària en inversions i per tant no hi ha un calendari d'intervencions.

LA PISTA "ELS COMS"

"Els Coms" és una pista d'orientació nord en tot el seu traçat i comença en un espai obert, sense arbres, amb una inclinació suau i amb una amplada considerable. A mesura que s'hi avancen metres la pista va guanyant inclinació i els pins dels laterals del traçat  guanyen alçada i, per tant, garanteixen ombra, un fet que permet conservar la neu en molt bones condicions fins avançada la temporada.
A mig itinerari la pista Els Coms es creua amb la Genciana per continuar tot seguit amb una inclinació considerable fins a arribar a la cota 1.750, on els darrers metres la pista encara guanya més inclinació i es fa cada vegada més estreta. Aquest darrer tram, a causa de la seva inclinació accentuada fa que no sigui trepitjada per les màquines, i sovint hi ha banyeres. És en els darrers metres on realment es posa a prova la tècnica dels esquiadors o surfers, sobretot perquè a la cota baixa d'aquesta "negra" la qüestió física ja és tant important com la tècnica. Una pista tant mítica com exigent, d'aquí la seva bona "premsa" entre els esquiadors catalans. 

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny