Notícia

Marc Pinsac prepara la temporada d'esquí de muntanya

Autor/a: Pau Costa
Marc Pinsach ha presentat el que serà el seu calendari per la temporada d’hivern d’esquí de muntanya, que tot just arranca. Un any més, el de Cassà participarà a les diferents proves de la Copa del Món a més dels campionats d’Espanya i d’Europa i altres proves clàssiques, com la Pierra Menta o la Sella Ronda.
L’atleta no es vol marcar un objectiu esportiu, sinó més aviat un repte personal: "El més important per aquesta temporada serà aconseguir una regularitat en les diferents curses que disputi. Això, i mirar de millorar els resultats de l’any passat. Al final, això és el que depèn de mi, ja que a la sortida d’una cursa, hi ha molts factors que no es poden controlar", declarava Marc Pinsach
Pinsach, que va iniciar-se aquest estiu en les curses per muntanya obtenint molt bons resultats, afirma que vol continuar amb la línia de sensacions: “Sento que aquest estiu he crescut com a esportista, i m’agradaria poder transportar el nivell i les sensacions a la temporada d’hivern.”
En aquest sentit, i per preparar a consciència la temporada d’hivern ha fet estades a la localitat francesa de Tignes, on ha entrenat amb els seus companys de selecció. Pel que falta de pretemporada, s’establirà a Font Romeu, on continuarà amb els entrenaments.
La temporada en sí s’iniciarà a finals de desembre amb la cursa vertical Crononiu a la Molina, i a aquesta la seguiran tres proves de la Copa del Món que es disputaran als Alps. Al mes de febrer, a més del Campionat d’Espanya, Pinsach participarà als Europeus, que es disputaran a Andorra, i a la clàssica Sella Ronda, cursa nocturna que es disputa a Itàlia. Completant la resta de curses de la copa del món i del campionat d’Espanya, Pinsach competirà a la Pierra Menta, una de les curses més clàssiques del calendari d’hivern.
Tot plegat composa un calendari en què hi destaca la participació a diferents modalitats i diferents competicions: “La Copa del Món és la competició de la regularitat; has d’estar bé durant 10 proves medin-te amb els millors del món, i en aquest sentit és una motivació molt gran. Aquest any, a més de la Pierra Menta, una clàssica a la que no es pot faltar, em fa il·lusió participar a la Sella Ronda, una nocturna que fins ara per qüestions de calendari no hi havia pogut acudir mai. Així doncs, em marco com a objectiu intentar recuperar les bones sensacions del 2011 i aconseguir aquesta regularitat tant en les classificacions com a les sensacions”

Al mes de desembre, Pinsach té previst participar a una primera cursa per relleus a Àustria per començar a agafar rodatge en competicions.
Entrevista

"La festa post competició és un gran al·licient. Sense ella, el record per als nens no seria el mateix"
Oriol Guinart Director tècnic de Club Aranès d'Esports d'Iuèrn (CAEI)

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial