Notícia

El Pallars i la Val d'Aran lamenten la situació del Port de la Bonaigua

Autor/a: Diari de la Neu
La temporada d'esquí fa cinc dies que ha començat i el Port de la Bonaigua també ha estat tancat cinc dies per perill d'allaus. Ahir dimarts encara hi era obligatori l'ús de cadenes. Aquests fets han provocat un allau de queixes del territori donada la importància de la via per l'activitat turística de les Valls d'Àneu. Amb el Port tancat, el trajecte Esterri d'Àneu-Vielha, que normalment es fa amb 45 minuts, es converteix en un viatge de més de 2 hores.

Responsables polítics i agents econòmics de les valls del Pallars i Aran lamenten la manca de mesures correctores i es queixen que la major inversió s'ha fet a l'accés a Beret i diuen que a la Bonaigua la col·locació de barreres antiallaus ha estat inexistent. Més del 90% d'ocupació hotelera a les Valls d'Àneu és de clients per anar a esquiar a Baqueira.

Albert Alins, delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, ha explicat a ACN que el gruix de les obres de col·locació de barreres antiallaus, que van començar fa poc més d'un mes, s'ha fet a la zona de Beret. Pel que fa al Port de la Bonaigua és va iniciar la reparació de les malmeses. Aquestes obres es van haver de paralitzar degut a les nevades i el mal temps. Alins ha dit que aquestes obres es reemprendran si les condicions meteorològiques ho permeten. En aquest punt hi ha més d'un metre i mig de neu acumulada.

L'afectació al municipi d'Esterri si el Port està tancat és molt alta ja que els establiments turístics perden reserves i la gent que arriba a la zona amb les expectatives d'anar a esquiar a Baqueira i no ho pot fer perquè el Port està tancat. Aquest clinet ja no repeteix. L'alcalde d'Esterri ha dit que ja no en tenen prou amb mesures correctores i el que volen és el túnel de la Bonaigua.

Font: PallarsDigital.cat

Comentaris

5 -10 -20 -tots
1
 
Publicitat

Opinions

Més opinions
Publicitat

Entrevista

"El primer objectiu és ampliar Cerro Bayo cap al sector Provinciales"
Santiago Mazza Gerent de muntanya a Cerro Bayo

entrevista

Les més llegides

Publicitat
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Editorial

Publicitat