Notícia

Port del Comte obrirà el dia 30 amb la vista posada en el client de proximitat

Autor/a: Port del Comte
L'estació de Port del Comte obrirà les seves instal·lacions el dia 30 i els seus responsables esperen mantenir el nombre d'esquiadors que van visitar-la la temporada anterior. Des de la direcció de l'estació del Prepirineu es recorda que els clients d'aquestes pistes d'esquí alpí provenen sobretot de la zona metropolitana i miren d'estalviar costos, per tant visitar l'estació solsonina els surt més a compte que anar a les que són situades en ple Pirineu.

L'any passat Port del Comte ja va notar un augment del nombre d'esquiadors perquè, en general, el temps va acompanyar i molts esquiadors van preferir passar els dies d'esquí a les pistes solsonines per proximitat i per economia, sobretot els esquiadors que fan el conegut "puja i baixa". Les instal·lacions es troben a poc més d'hora i mitja de l'àrea metropolitana.

L'estació del Solsonès obrirà el proper cap de setmana. A diferència de la seva veïna en esquí nòrdic, Tuixent -La Vansa, que obre aquest cap de setmana, al Port les nevades d'aquests dies han deixat força neu en les seves cotes altes però menys a la base de l'estació, on la mancança de neu natural s'està resolent amb la neu de canó.

NOVETATS TEMPORADA 2013-14

S'ha instal·lat un nou telesquí a la zona de debutants i amb aquest nou remuntador es reforça aquest sector fins al punt que el converteix en la zona destinada als qui s'inicien en l'esquí o l'snow en la més gran del Pirineu, segons anuncia l'estació.
També serà novetat la webcam de Querol, en una cota superior als 2.000 m., la qual ja està en funcionament i que permet una perspectiva nova de l'estació molt diferent a les webcams situades a la cota baixa. Un servei que sens dubte agraieixen molt els usuaris de totes les estacions.
D'altra banda, i continuant en les millores de pistes, cal destacar el marcatge i senyalització de 5 nous circuits de raquetes (45 km.) de diferents nivells i dificultat, un dels quals puja fins al Pedrço dels Quatre Batlles, a 2.380 m, cota màxima de Port del Comte.

Dins les tasques de manteniment aquest estiu s'ha procedit a l'aprofitament dels residus vegetals de la neteja del bosc, perquè prèvia trituració, serveixin com a biomassa per protegir les zones amb alt risc d’erosió, s'ha fet neteja i consolidació de talussos a les pistes, plantació i sembra en pistes per evitar l’erosió i mantenir el mantell de neu i la instal.lació de tanques paravent per a un millor manteniment de la neu.

ACCESSOS

Cal esmentar la millora dels accessos a l’estació amb la nova pavimentació de la carretera de Solsona a Lladurs. Al peu de pistes s'ha fet una ampliació i pintat de noves places d’aparcament.

MILLORA DELS SERVEIS

Dins l'apartat de serveis i tarifes l'estació ha anunciat el manteniment de tots els preus tant de forfets de temporada com de dia, fent un gran esforç de contenció. Es posa en marxa un nou servei on-line de reserva prèvia de forfets i lloguer de material. A la zona dels tubbies i trineus es posa en servei un bar-cafeteria a la zona de tubbies i trineus.

Comentaris

5-10-20-tots
1
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny