Notícia

Vallter confia tenir enllestides les obres per innivar Barquins i Lladres aquest desembre

Autor/a: Diari de la neu
Dies de treball intensos a l'estació de la Vall de Camprodon. Després de l'anunci, ara fa unes setmanes, del trasllat de la xarxa d'innivació de la pista Xalet cap a les pistes de Barquins i Puig dels Lladres, ja fa unes dies que els operaris i màquines treballen a contrarellotge per tenir-ho tot a punt de cara a la temporada que és a pocs dies de començar.

De moment els canons de neu ja han estat retirats del Xalet a l'espera de ser instal·lats a la nova ubicació. Una reubicació que serà efectiva tant bon punt finalitzin les obres d'instal·lació de les canonades d'alta pressió al sector Barquins. Aquest passat divendres els operaris, màquines i camions continuaven amb el moviment de terres a les parts mitges dels traçats que han d'acollir la nova xarxa d'innivació.
Enric Serra, director de l'estació, confiava en tenir les obres enllestides per aquesta mateixa temporada, possiblement aquest mes de desembre sempre que les condicions meteoròlogiques ho permetin. Serra també va declarar al Diari de la neu que "les canonades del xalet no es retiren, només els canons". Per al director de l'estació ara mateix "la prioritat és el trasllat d'aquests canons a Barquins i garantir així una àrea d'esquí de neu produïda en bones condicions".
En una entrevista realitzada al director de l'estació que publicarà en breu aquest diari, es detalla l'estratègia de futur que seguirà Vallter en els propers anys. Part d'aquesta estratègia passa precisament per conservar les canonades de la pista del Xalet.

Mentrestant la bonança meteorològica d'aquestes setmanes d'octubre i novembre han permés avançar amb celeritat a les esmentades obres. Fins ara. Però el calendari avança imparable cap a la data d'inici de la temporada de neu 2013-14 i per tant hi ha el risc que la bonança acabi i doni pas a les primeres nevades. Si aquest any arriben massa puntuals es donaria la paradoxa que dificultarien o impossibilitarien la instal·lació de la nova innivació a Barquins.

Comentaris

  • Si neva, si fa una bona llevantada, importa poc que no puguin acabar ara. Veien la calor que fa aquesta tardor em penso que trigarem dies a veure neu del cel

5-10-20-tots
1
 


Entrevista

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: posar ordre a la muntanya


38%


11%


51%

84 vots