Notícia

La FIS visita la pista Nova Àliga per certificar la seva homologació

Autor/a: Arxiu Grandvalira
Grandvalira va rebre abans d'ahir la visita dels tècnics de la Federació Internacional d’Esquí (FIS), que van analitzar el nou traçat de la pista Àliga, pendent de rebre el certificat d’homologació. Una visita que va de continuar altre cop ahir.

Janez Fleré, coordinador tècnic de la Copa d’Europa d’esquí alpí femení i masculí, i Markus Murnnan, homologador de pistes FIS, van fer una prospecció amb detall sobre el terreny juntament amb  els tècnics de Grandvalira per tal de procedir a la tramitació del segell de l’organisme internacional.

El nou traçat situat al sector d’El Tarter, el primer de descens d’Andorra, serà la seu aquesta temporada de les Finals de la Copa d’Europa d’esquí alpí masculina i femenina i també de la Copa del Món d’esquí alpí femenina al 2016.
Dilluns va ser el dia en què diferents membres de la FIS van començar a visitar les dues pistes andorranes que estan en el calendari internacional d'aquesta temporada. Una és la de la Coma de Vallnord (Arcalís) on es disputarà la Copa del Món de boardercross, i l'altra és la de l'Àliga de Grandvalira (el Tarter), que acollirà les finals de la Copa d'Europa d'esquí alpí. Les dues visites s'ampliaven ahir amb una altra i definitiva.

A Vallnord, la delegació de la FIS va estar encapçalada per Uwe Beier, director de curses d'snowboard de la FIS, que va estar acompanyat per Jean Claude Montané, director d'Arcalís, a més del director de la prova andorrana, Santi López, el vice-president de la FAE, Josep Maria Raméntol, i l'entrenador del surfista de neu Lluís Marín, Pere Goicoechea.

Beier va valorar la pista per la seva amplada, a més de ser un circuit obert i sense obstacles. Així mateix, Beier va donar el vistiplau a la nova instal·lació de canons de neu. A més, es va informar que la sortida serà uns 40 metres més avall de la prova de la Copa d'Europa de la passada temporada, tot i que la meta serà al mateix lloc amb cinc corbes i mòduls més grans.

A Grandvalira, la visita va ser el primer pas per rebre l'homologació de l'Àliga. S'hi van desplaçar Janez Fleré, coordinador tècnic de la Copa d'Europa d'esquí alpí, i Markus Murnnan, homologador de pistes FIS, amb els tècnics de Grandvalira encapçalats per Jordi Pujol, a més de membres de la FAE com el director tècnic, Carles Visa. La pista de descens rebrà avui de nou una nova visita d'aquests dos membres, que oferiran també una roda de premsa per explicar els detalls finals.
Fonts: El Periódico d'Andorra i Andorra Directe

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny