Notícia

Catalunya necessita més esquiadors

Autor/a: Diari de la Neu
Ahir dimarts es va celebrar a Barcelona un esmorzar col·loqui organitzat per Alcaldes.eu i El Punt Avui avui. La trobada va analitzar decisió de la candidatura Barcelona-Pirineus de no aspirar a la celebració dels Jocs Olímpics d'hivern del 2022. La conclusió final va ser, per les diferents veus i sensibilitats relacionades amb el projecte, que ajornar la candidatura al 2026 no suposa una renúncia i, per tant, el repte olímpic no només es manté sinó que aquest parèntesi de quatre anys s'ha d'aprofitar per avançar feina i corregir mancances. L'aportació més tècnica i l'estratègia econòmica a seguir la van marcar els coneixedors del sector de l'esquí a Catalunya, que van posar sobre la taula la necessitat que s'incrementi el nombre d'esquiadors.

En el debat hi va participar el president de l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí de Muntanya (ACEM), Xavier Nolla, i el director de l'estació de Vaquèira-Beret, Aureli Bisbe, que van posar l'accent en el foment de la pràctica de l'esquí entre la població catalana com la gran assignatura pendent per construir una candidatura olímpica que tingui èxit. Segons Bisbe, les tímides passes que s'havien fet en aquest sentit, com ara la Setmana Blanca escolar al febrer, “no han tingut continuïtat, amb arguments absurds com ara que l'esquí és un esport de rics i coses semblants”. El responsable de l'estació aranesa va animar a ser més “més ambiciosos en el foment de l'esquí perquè és un element clau a l'hora de fixar la població al territori: per cada euro que un esquiador es gasta en remuntadors, n'entren 7 a la comarca”.

Xavier Nolla, a més, va posar xifra a l'objectiu d'aficionats a l'esquí que Catalunya hauria d'aconseguir els pròxims anys: 1,4 milions, el doble dels que hi ha actualment al país. “Cal ampliar la base i aproximar-nos al que tenen els països europeus amb tradicions d'esports d'hivern, on un 20% de la població esquia”, va dir. Altres ponents a l'acte també van destacar la necessitat de millorar el nivell esportiu dels esports d'hivern en l'àmbit català.

Comentaris

  • AndybelÁrea Metropolitana de Barcelona

    .-A nivell económic qué es podria fer per popularitzr encara més l´esquí? I perqué es continua considerant l´esquí como un esport de rics si n´hi ha d´esports que la gent practica molt més i són molt més cars que l´esquí. Ara mateix se m´acudeix, per exemple, les motocicletes, que són més cares de mantenir i els viatges i les quedades que se´n fan per tot arreu amb les corresponents pernoctacions, menjars, etc.

    .-Salutacions i tant de bó que augmenti l´afició a l´esquí.

5-10-20-tots
1
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny