Notícia

Vallter 2000 incorporarà un circuit d'esquí nòrdic i reubicarà 30 canons de neu

Autor/a: Diari de la Neu
Santi Vila, conseller de Territori i Sosteniblitat, ha anunciat avui des de Ripoll la inversió de mig milió d'euros per reactivar l'estació de Vallter 2000, propietat de la Generalitat a través del grup FGC des de fa més d’un any. L'objectiu principal és aturar la baixada constant de visitants que ha fet que s'arribés a 31.700 la temporada passada, un 48% menys que fa cinc anys. Entre les actuacions destaca la creació d'una pista d'esquí nòrdic al coll de la Marrana, en una zona de poc pendent situada a la falda dels cims Bastimets i Gra de Fajol a una cota situada entre els 2.350 i 2.500 metres.

En les actuacions referides a les modificacions del domini esquiable s'ha decidit destinar la zona del Xalet per la pràctica de les activitats de muntanya així com reubicar 30 canons de neu d'aquesta pista per instal·lar-los a les pistes Barquins i Puig dels Lladres, un fet que els permetrà oferir un sector de neu produïda amb més garanties.
La creació d’una pista d’esquí nòrdic a la zona del coll de la Marrana serà la primera d'aquestes característiques al Pirineu més oriental.
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial