Notícia

La proposta de Port del Comte per ser a la candidatura Barcelona-Pirineus no ha estat possible

Autor/a: Plànol de pistes de Port del Comte
Finalment no podrà ser. Els intents perquè l'estació del Solsonès es pugui incorporar a la candidatura de Barcelona Pirineus per acollir algunes proves dels jocs d'hivern no ha estat possible. O no és viable. Els motius han estat que la zona no ha pogut complir amb dos dels requisits bàsics que demana el Comitè Olímpic Internacional: el de la distància quilomètrica amb la seu i la garantia i qualitat de neu a l'estació.

Membres de la comissió que treballa per incorporar-se al projecte Barcelona-Pirineu havien valorat les possibilitats que oferien Port del Comte i Tuixent-La Vansa. Unes possibilitats que la candidatura va tenir presents i va valorar en el seu moment però que no complien amb els paràmetres exigits pel COI. Un cas similar al de la Val d'Aran i l'estació de Baqueira-Beret.

I ARA QUÈ?

L'esmentada comissió està formada pels alcaldes de la Coma i la Pedra, Solsona, Sant Llorenç de Morunys, representants dels clubs d'esquí i de les estacions del Port del Comte, d'esquí alpí, i Tuixent la Vansa, d'esquí nòrdic. Malgrat que Port del Comte ha estat descartat per incorporar-se a la candidatura la feina continua i la comissió procurarà què l'estació pugui acollir entrenaments en alguna de les tres pistes homologades amb normativa FIS.

LA PROPOSTA INICIAL DE PORT DEL COMTE:  ELS SALTS D'ESQUÍ

El febrer de 2010 Port del Comte ja va proposar acollir les proves de salts d'esquí per ser a la candidatura olímpica. La zona idònia per acollir els trampolins era la pista Estadi, al sector Estivella. Tant la inclinació com la forma natural de la pista, així com una cota mínima de 2.000 metres i encarada al vessant nord permetien desenvolupar-hi aquesta prova.
A més, hauria estat l'oportunitat per fer una inversió important en modernització en un sector de l'estació que en els darrers anys ha quedat al marge de la modernització dels remuntadors o d'instal·lacions en innivació.

LA COMBINADA NÒRDICA A TUIXENT LA VANSA

Pel que fa a l'estació d'esquí nòrdic de Tuixent La Vansa, molt a prop de Port del Comte però ja dins la comarca de l'Alt Urgell, es va proposar que acollís la combinada nòrdica, amb extensió al sector Estivella del Port.

Finalment la candidatura de Barcelona Pirineus 2022 ha optat per recuperar els vells trampolins de Font Canaleta a La Molina i per construir una nova zona d'esquí nòrdic al Pla de les Forques, al municipi de Fontanals-Urtx molt a prop de La Molina, per fer-hi les proves d'esquí nòrdic.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny