Notícia

Barcelona i el gel, amics per sempre

La comissió tècnica dels Jocs ha fet un estudi preliminar de les instal·lacions necessàries per a la candidatura dels jocs olímpics d'hivern a Barcelona ciutat

Autor/a: Arxiu FCEH
A la capital catalana, seu principal de la candidatura Barcelona-Pirineus 2022, s'ha previst organitzar totes les competicions de gel i ja hi ha una estimació de pressupost. De forma molt sintetitzada, les inversions necessàries per a la candidatura són aquestes:

Al Palau dels esports de Montjuic s'hi celebraran les proves i competicions de curling i segons l'informe el pressupost necessari puja a 29 milions d'euros.
A l'Estadi Olímpic Lluís Companys es celebrarien les cerimònies d'inauguració i cloenda, amb un pressupost de 8 milions d'euros.
Al Palau Sant Jordi es condicionaria una pista per al patinatge artístic i el patinatge de velocitat, amb una estimació de 8 milions d'euros. Queda pendent trobar ubicació idònia per al patinatge de velocitat en pista llarga i per tant no hi ha pressupost estimat.

Les instal·lacions del FC Barcelona acolliran el hoquei gel en un pavelló de nova construcció i que segons projecte sembla que seria assumit per l'entitat blaugrana. El cost puja a 173 milions d'euros. Ara bé, segons el projecte que va ser filtrar a la premsa, la competició d'hoquei seria compartida amb el Velòdrom d'Horta. En aquest cas caldria cobrir-lo per ser condicionat com a espai de gel amb un cost proper als 30 milions d'euros, segons dades publicades per alguns mitjans de comunicació. Totes aquestes xifres són la suma de les obres permanents i les d'adequació.

La vila olímpica s'ubicarà al Barri de la Marina del Prat Vermell, en una zona on precisament també s'està valorant la construcció del projecte Barcelona Snoworld, dues pistes d'esquí indoor que s'han de construir per part d'una empresa holandesa.

Les competicions de neu es faran a La Cerdanya i només les proves de lliscament (Bob, Luge i Skeleton) hi ha dubtes sobre si es farien en ubicació propera a l'estació de tren de La Molina o si bé serien realitzades en un circuit ja construït, no necessàriament al Pirineu. Així ho va declarar l'alcalde Xavier Trias en una entrevista realitzada per Ara TV i de la qual el Diari de la neu se'n va fer ressò ahir mateix.

Pel que fa a les dates per a l'inici dels Jocs hi ha dues propostes: del 4 al 20 de febrer, o de l'11 al 27 de febrer.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny