Notícia

Xavier Trias: "No s'ha de fer cap inversió que destrossi la Cerdanya, si falten hotels els tenim a Barcelona"."

Autor/a: Captura de pantalla
Antoni Bassas va entrevistar dissabte a l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, a l'ARA TV. A banda de diversos temes municipals el periodista va demanar-li sobre diverses qüestions a l'entorn de la candidatura olímpica de Barcelona-Pirineus. Xavier Trias va admetre que de bon principi, quan la va proposar l'exalcalde Hereu, va reaccionar amb un "Haurem d'anar amb esquís, ara" i que d'entrada li va semblar "un acudit". Però també va comentar que va rectificar aviat el seu parer sobre la candidatura i que "després ho vaig estudiar i no és un acudit. Podem guanyar".
En línia amb el que ja ha manifestat a d'altres mitjans Trias creu que sí, que Barcelona s'en pot sortir i molt bé, que a més no es tracta de presentar-se i fer-ho bé si s'aconsegueix, que es dóna per suposat, sinó que el que cal és fer-ho millor que els altres.
En un moment de l'entrevista l'alcalde de Barcelona declara que els jocs d'hivern poden celebrar-se no necessàriament el 2022, sinó que aposta també pels anys 2026 o 2030: "Segur que jo no seré l'alcalde, o sigui que no me n'aprofitaré. Pot ser molt bo per al Pirineu. Jo tenia dubtes. Per exemple, la instal·lació per a això dels trineus que es tiren és una despesa insuportable i és trinxar una muntanya. I el president del COI em va dir: "Aquesta prova es farà en una estació que ja tingui la instal·lació". En aquest punt de l'entrevista el periodista ha plantejat que aleshores aquest tipus de prova es podria fer a França, als Alps, fet al qual Trias ha aclarit que aquesta seria l'opció més sostenible, fet reconegut també pel COI que hi donaria el vist-i-plau per criteris de sostenibilitat. Aquest fet però contradiu la informació publicada dissabte pel diari El Periódico, que sobre plànol s'ubicava aquestes instal·lacions la zona de l'estació de tren de La Molina.
Sobre la manca de neu que en alguna temporada s'ha donat al Pirineu hi va restar importància tot recordant l'existència dels canons de neu i pel que fa a les places hoteleres va recordar que Barcelona es troba a només 1 hora i mitja de Masella i La Molina: "no s'ha de fer cap inversió que destrossi la Cerdanya, perquè els hotels els tenim a Barcelona".

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny