Notícia

Barcelona-Pirineus 2022 sí, però sense presses

Autor/a: Diari de la Neu
L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha obert aquest divendres la porta a posposar la presentació de la candidatura de la capital catalana i el Pirineu als Jocs d'Hivern, i ha deixat a l'aire la possibilitat d'optar als del 2022 –el termini finalitza el 14 de novembre– o als de 2026 o 2030.

Després de preguntar-li en roda de premsa sobre la petició de PP i PSC d'una consulta ciutadana per mesurar el suport a la idea, ho ha recolzat tot i que reclama paciència als grups i decidir abans quin és el moment "adequat" per presentar-se.

"El primer que hem de decidir és si ens presentem a 2022, 2026 o 2030, i això és una decisió que no és de Xavier Trias alcalde, sinó que ha de ser col·lectiva", ha defensat, de manera que aposta abans per parlar amb els partits, la Generalitat i el Govern espanyol.

Segons ell, prendre decisions massa ràpides acabaria sent un disbarat, i ha reclamat un procés ben fet: "Si ens presentem és que volem guanyar. Hem de saber quan tenim l'oportunitat i quan presentar-se".

Ha afirmat que la ciutat ja té un plantejament i una proposta per tenir culminat el dossier que es presentarà, i que s'ha entrevistat amb membres del Comitè Olímpic Internacional (COI) que li traslladen que es presenti quan es vulgui guanyar.

Considera que una decisió tan important "ha de tenir l'entusiasme de la gent", i avala la consulta però sense la urgència que demanda l'oposició, en especial el PSC, que aquest dijous l'ha demanat abans del 14 de novembre.

Trias ha demandat a tots els grups "que busquin, no la confrontació, el veure si es fa trencar a algú la porta, sinó buscar com es fa perquè, si això és una realitat, que sigui un èxit", i ha demanat treballar amb intel·ligència, teixint complicitats i buscant el bon entesa.

CRITICA PP I PSC

"Pot ser bo fer una consulta, però no tenim aquesta pressa", ha subratllat, i ha reprotxat que demani una consulta un grup que està contra els referèndums –referint-se al PP– i des dels qui van llançar la idea dels Jocs d'Hivern –en al·lusió als socialistes–.

Ha recordat que qui va llançar la idea d'optar als Jocs va ser el seu predecessor Jordi Hereu (PSC), i que al seu moment va crear certa hilaritat i que ell mateix ha dit que haurien d'anar a treballar amb esquiïs, però després d'estudiar-lo està ara convençut de "que no és una hilaritat".

Font: europapress.cat

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny