Notícia

Barcelona-Pirineus 2022 tindrà un cost de 3.262 milions

Autor/a: Diari de la Neu
La candidatura pels jocs olímpics d'hivern continua fent passos. Dilluns es presentarà l'esborrany al Comitè Olímpic Espanyol i el pressupost seria de 3.262 milions d'euros, amb dues seus: la capital catalana i Puigcerdà, segons informa el diari El País.

El projecte de Barcelona-Pirineus 2022 passa per construir una vila olímpica (Barri de la Marina del Prat Vermell), en una zona on precisament també s'està valorant la construcció del projecte Barcelona Snoworld, dues pistes d'esquí indoor que s'han de construir per part d'una empresa holandesa a prop de la zona franca.

L'esperit de la candidatura és posar la marca Barcelona al servei del desenvolupament del Pirineu, on es realitzarien les competicions de neu alpina, a les estacions de La Molina i Masella, i de fons i nòrdic, al Pla de les Forques (1.750 m.), al terme municipal d'Urtx, segons algunes fonts. Aquesta darrera dada, però, no ha pogut ser confirmada, fet que fa pensar que la ubicació de les proves de fons encara no estaria del tot tancada. De fet en aquesta zona no hi ha cap construcció realitzada. Per contra l'estació d'esquí de fons més propera a La Molina i Masella és Guils-Fontanera, que sí que compta amb alguns serveis bàsics.

Gairebé la meitat del pressupost total, un 1.233 milions d'euros, aniran a millorar la connexió viària i ferroviària entre Barcelona i la muntanya. L'oficina tècnica defensa que aquestes millores ja estan incloses en plans de desenvolupament dels governs català i central. Avui es triga gairebé tres hores a anar en tren des de la capital catalana a les pistes d'esquí de Puigcerdà. El Comitè Olímpic Internacional exigeix ​​que la distància entre seus no superi les dues hores.

El fracàs de Madrid ajuda a Barcelona, però Oslo i Munic també volen els Jocs d'hivern. La ciutat alemanya preguntarà als seus habitants en un referèndum si volen la cita.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny