Notícia

Reaccions des de la Cerdanya a la possibilitat que el Pirineu aculli uns Jocs d'Hivern

Autor/a: Diari de la Neu
Continuen les reaccions a la possibilitat que Barcelona i el Pirineu puguin ser candidatura a la seu dels Jocs Olímpics d'hivern de 2022. Ahir a la cadena Ser s'informava com les pistes d'esquí alpí per fer les proves olímpiques ja estan fetes en bona part a les estacions de La Molina i Masella, però s'advertia que caldria aixecar més instal·lacions, sobretot per les proves de descens, o bé el circuit de lliscament per a activitats com el bobsleigh o l'skeleton, en els qual Catalunya hi té practicants federats i olímpics com és el cas d'Ander Mirambell.Així l'alcalde d'Alp, Ramon Moliner,  defensava a la ràdio que aquest tipus d'instal·lacions es facin però amb el condicionant que "siguin desmuntables" i és que difícilment són rendibles i per tant sostenibles. Els circuits per a la pràctica del bobsleight tenen un manteniment molt car i només es practica de forma regular en països amb tradició, al nord d'Europa i Estats Units.

Pel que fa a la pista de descens, per la qual es necessita un desnivell de gairebé 1.000 metres, només Masella compleix amb aquesta possibilitat ja que ofereix una cota de alta, a 2.535 m, com a punt de sortida i una cota de recepció a 1.600 metres, a la base de l'estació. Aquesta pista caldria ser condicionada sense massa dificultats aprofitant i ampliant traçats de pistes ja construïdes. El director de Masella Xavier Nolla ho va explicar en una entrevista realitzada pel Diari de la Neu el passat mes d'abril.

A l'entrevista realitzada a l'alcalde d'Alp per la cadena Ser també s'informava que a la comarca no té a dia d'avui capacitat per albergar totes les persones que mourien uns Jocs. I ho explicava així "faran falta més allotjaments, que no vol dir que siguin definitius. Una part poden quedar i la resta ser una construcció temporal durant els dies de competició".

Segons l'alcalde i president del Consell Comarcal de la Cerdanya els jocs serien una oportunitat molt bona pel territori perquè es millorarien les telecomunicacions, els accessos per carretera i ferroviaris.

Ara falta que Catalunya aposti per la candidatura i que el Comitè Olímpic Espanyol -que es qui l'haurà de defensar davant del COI- se la faci seva. Tenen de temps fins el 14 de novembre.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny