Notícia

Reaccions des de la Cerdanya a la possibilitat que el Pirineu aculli uns Jocs d'Hivern

Autor/a: Diari de la Neu
Continuen les reaccions a la possibilitat que Barcelona i el Pirineu puguin ser candidatura a la seu dels Jocs Olímpics d'hivern de 2022. Ahir a la cadena Ser s'informava com les pistes d'esquí alpí per fer les proves olímpiques ja estan fetes en bona part a les estacions de La Molina i Masella, però s'advertia que caldria aixecar més instal·lacions, sobretot per les proves de descens, o bé el circuit de lliscament per a activitats com el bobsleigh o l'skeleton, en els qual Catalunya hi té practicants federats i olímpics com és el cas d'Ander Mirambell.Així l'alcalde d'Alp, Ramon Moliner,  defensava a la ràdio que aquest tipus d'instal·lacions es facin però amb el condicionant que "siguin desmuntables" i és que difícilment són rendibles i per tant sostenibles. Els circuits per a la pràctica del bobsleight tenen un manteniment molt car i només es practica de forma regular en països amb tradició, al nord d'Europa i Estats Units.

Pel que fa a la pista de descens, per la qual es necessita un desnivell de gairebé 1.000 metres, només Masella compleix amb aquesta possibilitat ja que ofereix una cota de alta, a 2.535 m, com a punt de sortida i una cota de recepció a 1.600 metres, a la base de l'estació. Aquesta pista caldria ser condicionada sense massa dificultats aprofitant i ampliant traçats de pistes ja construïdes. El director de Masella Xavier Nolla ho va explicar en una entrevista realitzada pel Diari de la Neu el passat mes d'abril.

A l'entrevista realitzada a l'alcalde d'Alp per la cadena Ser també s'informava que a la comarca no té a dia d'avui capacitat per albergar totes les persones que mourien uns Jocs. I ho explicava així "faran falta més allotjaments, que no vol dir que siguin definitius. Una part poden quedar i la resta ser una construcció temporal durant els dies de competició".

Segons l'alcalde i president del Consell Comarcal de la Cerdanya els jocs serien una oportunitat molt bona pel territori perquè es millorarien les telecomunicacions, els accessos per carretera i ferroviaris.

Ara falta que Catalunya aposti per la candidatura i que el Comitè Olímpic Espanyol -que es qui l'haurà de defensar davant del COI- se la faci seva. Tenen de temps fins el 14 de novembre.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny