Notícia

L'alcalde de Barcelona es ratifica en l'interés pels Jocs d'Hivern a RAC1

Autor/a: RAC1
L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, vol que Barcelona sigui seu d’uns Jocs Olímpics d’Hivern, ja sigui el 2022, el 2026 o, fins i tot, el 2030. Ho ha explicat en una entrevista a El món a RAC1, on ha desvelat que s’ha reunit amb el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, que els ha garantit el suport del Govern espanyol. A l'entrevista a Rac 1 ha declarat que "en aquest moment, sóc favorable a presentar-nos per organitzat els Jocs d'Hivern del 2022. Crec que el vistiplau del COE no ha de ser difícil. Però presentar-se a uns Jocs Olímpics per fer el ridícul no val la pena. Ens presentem pel 2022, però el nostre plantejament agafa el 2026 i el 2030".

Trias no ha tingut cap inconvenient en reconéixer que a dia d'avui la marca Barcelona és molt potent, tant que pot competir de tu a tu amb les ciutats de Tòquio i Istambul  i ha donat a entendre que Barcelona està pel davant de Madrid o Espanya com a marca, un fet que dóna certes garanties d'èxit si Barcelona es proposa assolir ser la millor candidata per als joc olímpics d'hivern.

Però l'alcalde de Barcelona també ha estat molt prudent quan ha declarat que “guanyar els Jocs és dificilíssim. És una carrera dura, llarga. La diplomàcia olímpica funciona diferent...".  Sobre la reacció del COI a la candidatura de Barcelona com a seu dels Jocs d'hivern també ha reconegut que "es van quedar sorpresos"  alhora que ha declarat que "El sol fet de presentar-nos i anunciar la candidatura és bo per al Pirineu. Només té sentit si hi ha involucració de la Generalitat i només té sentit si tenim esportistes i promovem l’esport d’hivern.”

Pel que fa al suport econòmic del Govern espanyol sembla que estaria garantit de manera encara no oficial, després d'anunciar durant l'entrevista que, en seu moment, el Ministre d'Hisenda i adminitracions públiques, Cristóbal Montoro va dir que "ens donaria suport si ens presentàvem. I el senyor Montoro no és fàcil".

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny