Notícia

Un projecte de nou telefèric faria d'Andorra un peu de pistes de Vallnord

Andorra La Vella valora des de fa uns mesos el projecte de construcció d'un telefèric que uniria l'estació de Pal amb Andorra La Vella o Santa Coloma, convertint "de facto" un d'aquests dos cascs urbans en peu de pistes del domini Vallnord. A part del cost econòmic del construccií, que ja és prou important i tot apunta a que es faria en règim de concessió amb explotació a una empresa privada, tambè suposaria que la Massana, comú que acull les instal·lacions d'esquí de Pal o Arinsal, perdria el qualificatiu de peu de pistes de Vallnord en bebefici de la capital del Principat. Aquest fet no ha passat per alt a les autoritats del comú de La Massana. Per aquest motiu el conseller de Turisme, Comerç i Dinamització de la Massana, Sergi Balielles, entén que si el projecte de construir un telefèric que enllacés la capital amb el pic de Carroi tirés endavant podria convertir-se en un bon atractiu per al país.

En aquest sentit, però, defensa que cal explicar molt bé la iniciativa perquè la gent l’accepti i es faci amb un suport majoritari de la població.
“Tot és parlar-ne i parlar-ne molt”, entén el membre de la majoria massanenca, que argumenta que “la gent se l’ha de fer seu, si no, no es pot fer”. I és que, al seu entendre, “fer projectes d’aquestes magnituds amb opinions públiques en contra no és bo”. Per Balielles, si es vol tirar endavant caldrà “molta pedagogia” i, a partir d’aquí, “el debat està obert”.

A l’hora de donar la seva opinió personal sobre el projecte, el conseller massanenc opta primer per recordar el passat recent d’Andorra. “Sempre havia estat ambiciosa, per exemple quan es va fer Caldea; amb productes diferents i marcant el ritme al Pirineu”, indica. Al seu entendre, la reflexió que és necessària és “si anirem a més amb això”. I argumenta que el Carroi té elements molt atractius que permeten pensar que la construcció d’un telefèric seria una iniciativa d’èxit. “Els que hem pujat al pic sabem que és un lloc impressionant i connectar Andorra la Vella amb una estació seria quelcom molt ambiciós”, considera. A la vegada, admet que cal tenir en compte “el punt de vista de qui vol ser més conservador”, que genera “un debat important”.

Malgrat això, apunta que es pot seguir l’exemple d’instal·lacions com les dels Alps “on hi ha ginys d’aquestes característiques que són un punt d’atractiu turístic enorme i que han suposat un abans i un després per a la zona”. Així doncs, “les coses es poden fer amb cert respecte i equilibri envers el paisatge. De tant en tant s’ha de fer algun sacrifici i mirar endavant”.
En aquest sentit, Balielles entén que el projecte podria suposar un afegit fort a la ja interessant oferta turística de la que disposa el país. “Tenim un post­esquí impressionant, el millor dels Pirineus, estacions més que competitives, i això seria un producte que pot ser diferenciador i que s’ha de tenir en compte”, assegura el conseller de Turisme massanenc.
Font: Diari d'Andorra

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny