Notícia

Consens polític i econòmic amb Vallter 2000: l'estació ha d'estar activa tot l'any

Autor/a: Diari de la neu
Després de les tensions viscudes entre la direcció de Vallter 2000 i els municipis de la Vall de Camprodon durant la passada temporada d'esquí, Ferrocarrils de la Generalitat - l'entitat gestora de l'estació - va crear la Comissió Assessora del Ripollès que engloba les dues estacions de la comarca i pretén millorar i optimitzar el funcionament d'aquestes instal·lacions. La comissió reuneix agents polítics i econòmics del Ripollès i s'ha marcat com a objectiu convertir Vallter 2000 en una estació de muntanya que estigui activa durant els 365 dies a l'any. De moment ja s'han reunit dues vegades i aquesta propera tardor es tornaran a trobar per ultimar els serrells de la temporada d'esquí.

El passat mes de desembre va néixer la Comissió Assessora del Ripollès de la mà de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) després que l'organisme es fes càrrec de la gestió de Vallter 2000.  La creació d'aquest ens es va produir uns mesos abans de les tensions que van sorgir entre Ferrocarrils i els municipis de la Vall de Camprodon pel dia de tancament de la temporada d'esquí de Vallter 2000. Concretament, els alcaldes d'aquesta zona es van queixar que l'estació tenia previst tancar les seves portes abans que altres instal·lacions gestionades per l'organisme i van assegurar que això perjudicaria l'economia de la zona. Finalment, l'estació va decidir allargar un cap de setmana més la temporada.

Dies més tard de la finalització de la temporada a Vallter 2000, el 14 d'abril, l'alcalde Setcases Carlos Fernández insinuava que la concessió dels terrenys de Vallter 2000, que són de propietat municipal i pels qual cal renegociar el lloguer, seria més fàcil si s'assegurés que l'estació es mantindria oberta mentre les condicions de neu permetin practicar l'esquí.
L'alcalde de Camprodon, Esteve Pujol, ha explicat que "Vallter 2000 és un motor econòmic i turístic a la vall i la perspectiva que hi ha és poder convertir l'estació en una estació de muntanya, no només d'hivern, que estigui activa 365 dies a l'any".
"L'assemblea reuneix representants municipals, comarcals, del món empresarial, del sector de l'esport i fins i tot clubs d'esquí", ha detallat Pujol. És per això que, segons el batlle, es tracta d'un "gran lloc" per trobar fórmules "d'optimització dels recursos humans de les instal·lacions". Actualment, l'estació ripollesa genera 97 llocs de treball i Vall de Núria uns 300.

Font: ACN

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny