Notícia

Marc Pinsach i Marta Garcia revaliden la victòria a l'Olla de Núria 2013

Autor/a: Toni Anguera
Per segon any consecutiu, Marc Pinsach i Marta Garcia guanyen la Clàssica a l’Olla de Núria en una jornada marcada per la calor i el bon temps. L’Olleta compta amb un centenar de joves de 6 a 16 anys.

Amb el campanar de Núria tocant les nou del matí i després que l’escriptor Màrius Serra llegís un manifest a favor de la independència de Catalunya, s’ha donat el tret de sortida a la VII edició de la Cursa de Muntanya Olla de Núria amb 650 inscrits que, finalment, 633 han estat els que han pres sortida davant del Santuari.
El dia ha estat radiant i sense vent, més calorós que en edicions anteriors, però tant els corredors com el gran grup de seguidors escampats per tota la muntanya han pogut gaudir d’unes condicions excepcionals.

Pel que fa a la cursa masculina, Marc Pinsach ha encapçalat ràpidament la prova i ja ha arribat amb primera posició a dalt del Puigmal i no ha abandonat aquesta plaça fins a meta on ha arribat amb cert avantatja respecte els seus perseguidors. La lluita ha estat per la resta de posicions del podi. Primer, Agustí Roc i Oriol Cardona s’han anat alternant la segona i tercera posició, però a la darrera baixada, en Nil Cardona que s’ha mantingut quart durant la prova, ha avançat al seu germà Oriol i ha arribat a meta gairebé a l’esprint amb l’Agustí Roc que ha estat segon.
En quant a les dones, l’emoció també s’ha mantingut fins al final, ja que la primera en arribar al cim del Puigmal ha estat la gal·lesa Lauren Jeska, seguida de la Marta Garcia i la Laia Andreu.  A poc a poc, Garcia ha encapçalat la prova i la Tina Bes i la Laia Andreu s’han anat jugant la segona i tercera posició. Finalment, darrera la Marta ha entrar la Tina Bes i uns minuts més tard, la Laia Andreu ha completat el podi.
Cal destacar algunes baixes importants com la de Jessed Hernàndez i Laura Orgué per lesió i Anna Comet per malaltia, corredors que potser haurien pogut lluitar per les places de podi.

Pel que fa a la cursa de l’Olleta, una cursa amb diferents recorreguts adaptats a les diferents categories, un centenar de nens i nenes han competit mentre els grans recorrien les parts més altes de l’Olla.
L’Olleta és una prova que ja arriba a la seva segona edició oficialment i que cada any agafa més força, on es promouen els sentiments de companyia i amistat i se’ls comença a introduir a l’esport de les curses de muntanya.

A la web de l’Olla (www.olladenuria.cat) trobareu la resta d’informacions com resultats i galeria de fotografies.

Un any més, aquesta prova ha estat un èxit gràcies a l'ajuda dels 70 col·laboradors i de tots els spónsors. La setena edició de la prova s'ha pogut seguir per primera vegada en directe per Internet gràcies a diverses càmeres instal·lades en els punts més emblemàtics.

Font: Unió Excursionista de Vic

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny