Notícia

Grandvalira constitueix el Comitè d'Honor de la Copa del Món Grandvalira 2016 d’esquí alpí femení

Autor/a: Diari de la Neu
Avui s’ha celebrat a Andorra l’acte de constitució del Comitè d’Honor de la Copa del Món femenina d’esquí alpí que es celebrarà a Grandvalira el 27 i 28 de febrer del 2016. La taula de conferenciants ha estat constituïda pel M.I. Sr. Antoni Martí, cap de Govern d’Andorra; l’Hble. Sr. Josep Mandicó Cònsol Major de Canillo, president del Consell d’Administració de Grandvalira-Nevasa i president del Comitè Organitzador; Albert Coma, president de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) i Conrad Blanch, director general de la Copa del Món Grandvalira 2016. L’acte també ha comptat amb la presència de diferents representants de les institucions i organismes que participaran en l’edició d’enguany.

Es tracta de la segona vegada en la història que Andorra acollirà un campionat d’aquest nivell, després de la prova del 2012, i l’objectiu és tornar a assolir un èxit organitzatiu per tal que la FIS triï el Principat per acollir per primera vegada unes finals de la Copa del Món el 2019. El M.I Sr. Antoni Martí, Cap de Govern, considera que el país s’ho mereix i ha reiterat que en l’àmbit de l’esquí cal “sumar més enllà de les valls a favor d’Andorra”, tot agraint la presència a l’acte dels cònsols d’Encamp i de la Massana. Martí també ha reiterat la presència i participació activa del govern andorrà amb l’objectiu d’assolir el repte d’aconseguir unes finals de la Copa del Món.

El Comitè d’Honor de la Copa del Món Grandvalira 2016 d’esquí alpí és la mostra més evident de la cohesió existent entre les institucions participants en aquest projecte destinat a repetir l’èxit de fa tres anys. Aquest any hi són representats el Govern d’Andorra, el Comú de Canillo, el Comitè Olímpic Andorrà (COA), la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) i els clubs d’esquí d’Andorra, de Soldeu, de Pas de la Casa – Grau Roig, Pal-Arinsal i Ordino. Un total de 13 membres que tenen com a principal objectiu representar l’esperit alpí andorrà i impulsar la implicació de la ciutadania en esdeveniments esportius de primer ordre.

El Cònsol Major de Canillo i president del Consell d’Administració de Grandvalira-Nevasa, l’Hble. Sr. Josep Mandicó, ha destacat la feina que s’ha fet per poder “recollir els fruits” i el fet que darrera d’aquestes competicions hi ha “equips molt motivats i amb moltes hores de feina”. Mandicó també ha coincidit en que ara el repte és aconseguir unes finals de la Copa del Món i ha agraït la implicació del Govern en el projecte perquè “som el país dels Pirineus però ens hauríem de convertir en el país de la neu”. En aquest sentit, Mandicó ha emfatitzat la importància del turisme de neu pel Principat i la necessitat d’aprofitar aquesta nova cita internacional com una finestra oberta al món.

Conrad Blanch, director general de la Copa del Món Grandvalira 2016 ha agraït la voluntat i l’inestimable treball en equip realitzat durant els darrers anys que han aconseguit que Grandvalira aculli per segona vegada dues proves del circuit de la Copa del Món i ha aprofitat l’acte per a avançar alguns detalls de la celebració que tindrà lloc a la pista Àliga de El Tarter. Així, ha desvetllat que el nou traçat comptarà amb un súper gegant que es disputarà dissabte i una prova súper combinada el diumenge, amb un súper gegant i un eslàlom al traçat nou i antic respectivament. Com a diferència destacable respecte als anys anteriors, Blanch ha destacat les grades que s’instal·laran a l’arribada per acollir el públic, la pantalla panoràmica i la infraestructura televisiva que permetrà retransmetre la competició en directe. En aquest sentit, Blanch, ha parlat de la importància mediàtica d’un esdeveniment que arribarà a una audiència de milions de persones i que tornarà a situar el país dels Pirineus i l’estació de Grandvalira en el mapa.

Per la seva banda, Albert Coma, president de la FAE, ha reiterat també la voluntat de poder organitzar una copa del món cada tres anys i ha destacat que Grandvalira està molt ben posicionada entre les altres tres candidatures que opten a les finals del 2019. “Si fem les coses bé la tindrem, ja sigui el 2019 o el 2021”, ha afegit.

Després de la signatura del document de constitució del Comitè d’Honor, Conrad Blanch ha fet entrega d’un dorsal emmarcat amb el logotip de la Copa del Món Grandvalira 2016 al president i vicepresidents del Comitè.

Una oportunitat única per a l’esquí femení

La Copa del Mon Grandvalira 2016 arribarà al sector de El Tarter de Grandvalira els dies 27 i 28 de febrer de 2016 i al llarg d’una setmana s’hi donaran cita algunes de les millors esquiadores del món com Lindsay Vonn, Julia Mancuso, Lara Gut i Anna Fenninger. Una ocasió única que Grandvalira vol aprofitar per a fer èmfasis en la importància de l’esport femení i l’esquí femení. Així, l’equip organitzador de la competició d’enguany vol reivindicar el reconeixement que es mereix la competició femenina d’esquí alpí i la necessitat, encara avui dia, de reivindicar la igualtat d’oportunitats per a les dones a les altes competicions internacionals.

La Copa del Món Grandvalira 2016 compta amb el suport d’Andorra, Crèdit Andorrà i Hotel Nòrdic.

El Comitè d’Honor queda constituït de la següent manera:

President d’Honor: M.I. Sr. Antoni Martí, Cap de Govern
President: Hble. Sr. Josep Mandicó, cònsol major de Canillo, president de Grandvalira-NEVASA i president del Comitè d’Honor.
Vicepresident: Sr. Albert Coma, president de la FAE.
Membres d'Honor: M.I. ministre de Turisme, Francesc Camp; M.I Ministra de Cultura, Joventut i Esports, Sra. Olga Gelabert; el president del Comitè Olímpic Andorrà (COA), Jaume Martí; el president de Ski Andorra, Sr. David Baró; el vicepresident de Grandvalira-NEVASA, Joan Viladomat; el president de l’Esquí Club d’Andorra (ECA), Joan Llena; el president del Soldeu Esquí Club (SEC), Marc Mitjana; el president de l'Esquí Club Pas de la Casa-Grau Roig, Jaume Bousquet; el president de l’Esquí Club Arinsal Pal, Joan Carles Camp i la presidenta de l’Esquí Club Ordino-Arcalís, Sandra Codina.

Opinions

Més opinions

Entrevista

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: posar ordre a la muntanya


41%


8%


52%

79 vots