Notícia

L'estació de Puigmal, a punt de tancar portes definitivament

Autor/a: http://www.puigmal.fr
Segons informa avui el rotatiu de Perpinyà L'Indépendant, la gran quantitat de deutes que acumulava la societat cooperativa "'Syndicat Cerdanya Puigmal', ha estat la causa per la qual l'autoritat territorial va obligar ara fa 15 dies a desmantellar aquesta societat que actualment gestiona l'estació d'esquí de Cerdanya-Puigmal, a l'alta Cerdanya o Cerdanya "francesa". Encara que l'estació es va crear el 1970, la societat cooperativa abans esmentada l'està gestionant des de l'any 1990.

Segons el rotatiu sembla ser que el problema de viabilitat important va començar, sobretot, a l'any 2006 quan la cooperativa va voler emprendre una inversió important, que contemplava entre d'altres la substitució d'un telecadira que arribava al final de la seva vida útil, però no va arribar cap subvenció, i es va haver de posposar l'obra. Les següents dues temporades van ser desastroses en neu, i els resultats econòmics van ser proporcionalment desatrosos. Les temporades 2011-2012 i 2012-2013 també han estat complicades i això ha provocat que la situació financera s'hagi anat complicant a cada exercici. Després de diverses reunions entre les administracions, la societat explotadora i els bancs, no s'ha arribat a cap acord. I mentre això passava les instal·lacions s'han fet velles, molt velles.

Els responsables de l'estació estarien, ara mateix, buscant una solució a contrarellotge per evitar el tancament definitiu, però les administracions implicades ja no ho veuen clar, no ho veuen viable, i al capdevall tot apunta que el problema de Puigmal és comú a d'altres estacions de la zona que no s'esmeneten però que es troben en situació similar. Això vol dir que la solució que s'apliqui a Puigmal serà la mateixa que caldrà aplicar a les altres estacions que també són "inviables".

El deute actual de l'estació és de 9,2 milions d'euros (6,7 milions per inversions realitzades, i 2,5 per dèficit de facturació). Actualment l'estació disposa de 6 treballadors fixes que es poden ampliar a 35 en temporada. Les cartes d'acomiadament sembla ser que ja haurien estat expedides dilluns passat. Només hi ha una escletxa d'esperança i és que segons el diari hi hauria dues societats empresarials interessades en fer-se càrrec de l'estació: d'una banda Altiservice, que gestiona la veïna Font-Romeu i d'altra banda una societat "espanyola", especialitzada en la gestió d'estacions d'esquí, però no esmenta quina és i que sembla ser que només va fer algunes consultes.
Font: L'Indepéndant

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


70%


11%


11%


7%

27 vots