Notícia

La Comissió d'Urbanisme de Lleida aprova un projecte de neu produïda per a la Bonaigua

Autor/a: Captura de pantalla
La Comissió territorial d’Urbanisme de Lleida (CULL) va aprovar ahir el projecte per a la construcció d’una bassa d’acumulació d’aigua que permetrà fer arribar la neu artificial a dues pistes de l’estació d’esquí de Baqueira Beret. En concret, s’innivaran la Peülla i Pleta del Duc, a la zona de la Bonaigua (Pallars Sobirà), amb una superfície total de 78.141 m2.

Per tal de garantir-hi la neu artificial, es realitzarà una captació d’aigua al torrent de l’Alber i es construirà la bassa d’acumulació dins l'espai del domini esquiable. En un primer moment, la capacitat d’aquesta bassa serà de 50.000 m3, amb la possibilitat d’ampliar-la fins els 99.500 m3 en funció de la disponibilitat hídrica.

Les noves instal·lacions es troben fora del Parc Nacional d’Aigüestortes, inclòs dins la Xarxa Natura 2000, i també fora del Parc Natural de l’Alt Pirineu i Aran. Tot i així, per tal de minimitzar el seu impacte ambiental, el projecte incorpora tota una sèrie de prescripcions tant a l’hora de fer les obres com per garantir que no es posen en risc el cabal mínim del riu Bonaigua.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny