Notícia

La Garona ja no pot absorvir l'aigua de la pluja i la neu a la Vall d'Aran

Autor/a: Juli Sala
La pujada de les temperatures dels darrers dies i les pluges intenses de les darreres hores està provocant que els rius de la Vall d'Aran, del Pallars Sobirà i de l'Alta Ribagorça baixin molt carregats d'aigua. En molts casos durant la matinada i matí d'avui no han parat de créixer i Protecció Civil ha activat el pla INUNCAT a la Vall d'Aran. A les 8 hores el cabal de la Garona a Bossòst ja superava els 90 m³/s.

Fa una estona comunicaven des del club de Golf de Salardú que l'aigua ja cobria bona part de la zona de joc i voltava l'edifici d'atenció al públic. Segons Juli Sala, responsable del Club, ha començat a plore amb intensitat a les 4 de la matinada i la força de l'aigua s'ha emportat bona part de les 100 taquilles de l'edifici d'atenció al públic i part del camp de pràctiques, a més d'inundar tot l'edifici en prop d'un metre d'alçada.
Ara doncs, segons ens anunciava Sala, caldrà esperar a que la pluja afluixi per evitar mals majors. Fa només sis dies el gruix de neu a l'estació nivològica de Bonaigua era de 2,5 metres. La gran quantitat de neu que encara s'acumula a la zona de Baqueira, i tots els cims de la Val d'Aran, són el principal problema perquè els rius puguin absorvir tot el cabal de la pluja més la fusió de la neu que s'accelera per les temperaturres altes i la mateixa pluja.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny