Notícia

L'estació d'esquí indoor a Barcelona avança

Autor/a: Simulació DDLN
El projecte del nou barri de la Marina del Prat Vermell, que ha de permetre transformar els usos industrials d’aquesta àrea propera a la Zona Franca i construir més de 10.000 habitatges, avança lentament a causa de la crisi econòmica. A la vegada s'està estudiant la proposta d’una empresa per construir-hi una pista d’esquí indoor, similar a la que ja funciona actualment a Madrid-Xanadú.
De moment el projecte va passant per diferents despatxos i ahir mateix Diari de la neu va poder veure'n el projecte a les oficines de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern, pocs minuts abans de l'entrevista que es va fer al president Òscar Cruz.

Proposta de "mini" estació d'esquí indoor

El gener de 2012 es va tenir coneixement per diversos mitjans de comunicació que una empresa holandesa estava interessada en construir una estació d’esquí indoor a Barcelona, en concret en els terrenys on hi havia hagut la fàbrica Miniwat, a la Marina del Prat Vermell. L’empresa, Snowworld, projectava invertir 40 milions d’euros i construir-hi dos telesquís o alternativament un telecadira i un telesquí que donarien servei a dues pistes- una de 300 metres i l’altra de 100 metres de 50 metres d'amplada-, un espai per practicar curling, dues pistes de gel, una zona comercial i un hotel.
Tot plegat ocuparia gairebé 4 hectàrees i requeria una edificació tipus poliesportiu amb una alçada de 62 metres. A més, s’aprofitaria el fred residual de la regasificadora de gas natural del port de Barcelona, per a la producció de neu.
Segons La Vanguardia el projecte podria estar vinculat amb la candidatura de BARCELONA ALS JOCS OLÍMPICS D’HIVERN del 2022. D’aquesta manera les instal·lacions fins i tot es convertirien en zona d’entrenament. Aquestes mateixes informacions apuntaven la possibilitat que la zona residencial de la Marina del Prat Vermell es convertís en la Vila Olímpica, una possibilitat que afavoriria la reactivació del projecte urbanístic. Tot plegat, però, estava pendent de si Barcelona seria la seu d’aquests jocs fet que requeria superar, el 2014, el tall del Comitè Olímpic Internacional i, l’octubre del 2015, la nominació olímpica.
Segons els responsables de l’empresa la instal·lació podria ser una realitat el 2015.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny