Notícia

Les nevades del maig permetrien a Baqueira tornar a obrir el sector Mirador i Cara Nord

Autor/a: Captura de pantalla webcam
Per si algú no ho té clar veient aquesta imatge captada avui al matí a Baqueira, avui és 4 de juny de 2013. Si l'estació d'esquí de l'Alta Cerdanya Porté-Puymorens obria dues pistes el passat cap de setmana, només cal observar amb detall les webcams de Baqueira per adonar-se'n que la quantitat de neu continua siguent impressionant a les muntanyes araneses. No hi ha dubte que es podria obrir el sector alt de Baqueira a l'esquí alpí, això és els sectors Mirador i la Cara nord, i que ens atrevim a afirmar que es podria fer en unes condicions gairebé excel·lents. Faltarien això sí un mínim de clients compromesos, i que la direcció de l'estació obrís l'estació. Però cal matisar que Baqueira no té la proximitat a grans nuclis urbans que per contra sí que té Porté, una proximitat que unida a l'atractiu que suposa esquiar el mes de juny són un reclam tant cridaner que va aconseguir que 1.200 esquiadors fossin presents a l'obertura de Porté el passat cap de setmana. En qualsevol cas, val la pena perdre uns minuts per veure les imatges que mostren les webcams, posar-hi una mica d'imaginació, i... pista avall! Ja estem esquiant al mes de juny!
Unes esquiades que ben mirat també es poden fer més tranquil·lament amb la modalitat d'esquí de muntanya i que, amb precaucions per la gran quantitat de neu i temperatures elevades que poden provocar allaus, ens permet esquiar fins a finals de juny en algunes pales  o en corredors amagats del sol.

Tot plegat ha estat conseqüència d'un hivern fred i generós en precipitacions però també d'un mes de maig fred a tot el país, sense excepció, amb temperatures clarament per sota de les habituals. El Servei Meteorològic de Catalunya fa remuntar aquest fred fins al 1991, si bé en algunes contrades cal tirar encara més enrere fins a mitjans dels 80. Les zones d'alta muntanya del Pirineu i Prepirineu són les que s'han distanciat més de les temperatures normals.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny