Notícia

Així està Port Ainé el 26 de maig de 2013

Autor/a: Captura de pantalla
Tancar la temporada d'esquí alpí, o surf de neu, a finals de maig no hauria de ser un fet tant excepcional i menys encara veient la webcam de Port Ainé avui 26 de maig de 2013. De fet només cal recordar que l'1 de juny de 1996 l'estació de Vallter 2000 va tancar la temporada aquell dia. Prop de 300 persones van ser presents a l'estació de la Vall de Camprodon per ser testimonis, i esquiadors, d'un dia històric per a l'esquí al Pirineu. Tenia obertes les pistes Estadi-El Clot i Jordi Pujol, des de la cota 2.535 fins a la 2.190 i fins i tot la direcció de l'estació va realitzar una fotografia de grup amb els clients d'aquell dia per deixar-ne una constància gràfica de l'esdeveniment. Un dia que, tot sigui dit, no va acompanyar gaire, amb pluja dèbil a estones i cel encapotat, però que aprofitant una finestra de bon temps es va aprofitar per fer una instantània davant la Cafeteria Les Marmotes.

Una altra tde les estacions que també acostumen a allargar la temporada és Masella. Per exemple, l'any 2008 va aconseguir obrir portes el 8 de novembre i la va tancar el 8 de maig, aconseguint tenir l'estació oberta al públic fins a sis mesos, tot un rècord.
El proper dissabte s'afegirà a la llista de les estacions on s'hi ha pogut esquiar en dates tant avançades en el calendari Porté i Puymorens, que segons la premsa nord-catalana obrirà excepcionalment una pista blava al sector de Fontfreda.

Menstrestant però, avui 26 de maig, podem gaudir d'una vista parcial de Port Ainé que ofereix, segons la webcam de TV3, la possibilitat d'obrir instal·lacions veient el gruix de neu. Segurament una jornada d'aquelles que seria per no oblidar, amb neu, sol i una temperatura idònia a les 08.00 h: 0 ºC. Precisament Port Ainé també tenia fama, anys enrere, de ser una de les estacions que més tard tancava la temporada. Aquest any va tancar el 20 d'abril.

Comentaris

  • Jo record que quan arribaves al telecadira no hi havia neu, hi havies de fer uns pocs metres caminant sobre uns palets de fusta. un dia històric sí!

  • Jo encara guardo el forfait d'aquell juny a Vallter!!!! Matí esquiada, i tarde bany a la platja!!!

5-10-20-tots
1
 


giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny