Notícia

La Val d'Aran declara caducat el projecte urbanístic de la Tuca a Betren

La Comissió Territorial d'Urbanisme de la Val d'Aran (Lleida) va declarar a mitjans del mes de març passat caducat un projecte de l'any 2009 de desenvolupament urbanístic a Betren que estava vinculat a la reobertura de l'estació d'esquí de la Tuca, tancada a finals de la dècada dels vuitanta.
Segons va informar la Conselleria de Territori i Sostenibilitat en un comunicat, l'ampliació de la zona residencial estava vinculada a la posada en marxa de les pistes, el que requeria l'aprovació d'un pla especial de domini esquiable.
Aquest document havia d'incloure la concessió administrativa de l'estació i les garanties econòmiques necessàries (per valor de 45 milions d'euros), i atès que encara no havia estat aprovat, la Comissió va decidir declarar caducat el pla per construir els 562 habitatges.

La Tuca va ser inaugurada l'any 1974 amb accionistes majoritàriament locals i va tancar definitivament l'any 1989. Actualment la muntanya torna a ser de propietat i gestió 100% comunal, i amb les instal·lacions de l'antiga estació encara instal·lades però molt deteriorades.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


giny

giny

Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny