Notícia

Bonaigua continua acumulant més de dos metres de neu

Autor/a: Captura de pantalla
L'evolució del gruix de neu al terra i la seva valoració climàtica informa diàriament del gruix de neu total existent a diverses estacions nivometeorològiques d'alta muntanya del Pirineu de Catalunya i avalua la normalitat de la temporada en curs i les darreres disponibles. La informació s'ha elaborat a partir de les dades de gruix de neu mesurat diàriament a 5 estacions (Servei Meteorològic de Catalunya i Agencia Estatal de Meteorología) amb l'objectiu de mostrar les diferències regionals en el volum de neu que poden existir entre diferents conques del Pirineu de Catalunya.

Les dades es poden consultar al web de l'Institut Geològic de Catalunya i són les que serveixen per redactar les informacions del Butlletí de Perill d'Allaus.

Aquest setmana de maig la que més neu continuava registrant és la de Bonaigua (2.266 m.), arribant a gruixos de fins a 2,65 m. La segona amb més neu el 10 de maig és Boí-Taüll (2.535 m.) amb 1.20 m, seguida per Cadí Nord (2.1403 m.) amb 50 cms, Malniu (2.230 m) amb només 20 cms i finalment Núria (1.967 m) amb gairebé un gruix inferior als 10 cms.

Algú dubta doncs que encara avui, 12 de maig, es podria continuar esquiant al Pirineu català? No, amb aquestes dades i les imatges webcam de Baqueira es fa evident que encara aquest cap de setmana es podria continuar practicant esports de neu a la Val d'Aran i també a l'Alta Ribagorça.
Entrevista

''Aprofiteu per gaudir de la neu el màxim que pugueu''
Ana Amor Ambaixadora de Diaridelaneu

entrevista


Les més llegides

Edició en paper


Editorial