Notícia

Baqueira-Beret tanca la temporada amb 780.000 esquiadors

Autor/a: Baqueira Beret
La temporada de neu 2012-13 a Baqueira va acabar ahir 5 de maig. Serà recordada com una de les millors en la història de la estació oi és que les nevades han estat prolífiques, amb el rècord de fins a 14,56 metres de neu acumulats des del 15 de novembre. Fins ara la temporada en què s'havia registrat un major volum de precipitació es remunta al 2008-2009 quan es van sumar 11,15 metres de neu en un altre hivern memorable.

Quantitat però sobretot qualitat
A l'estació s'ha pogut esquiar com mai amb gruixos de fins a 4,50 metres de neu en pistes que al llarg de la major part de l'hivern han permès als visitants un esquí de gran qualitat. Un total de 784.339 esquiadors han passat per l'estació aquest hivern i 765.191 la passada temporada 2011-2012.

Treball incessant per als serveis tècnics
Cal destacar la tasca que han realitzat els equips de preparació de pistes i els de seguretat i prevenció del risc d'allaus en una temporada en què aquest ha estat un tema especialment a tenir en compte.

Al llarg de tota la temporada s'han trepitjat 85.000 hectàrees sumant 24.000 hores de treball en unes condicions hivernals de manual en què la temperatura més baixa registrada ha estat de -14,2 º sota zero el dia 23 de febrer a la cota 1800 de Baqueira. D'altra banda, la nevada més copiosa es va registrar el dia 7 de febrer quan es van acumular 100 centímetres de neu en tan sols 24 hores.

D'altra banda, el dia amb més assistència d'esquiadors a l'estació aranesa va ser el 29 de desembre quan 19.309 esquiadors van poder gaudir d'una gran jornada a Baqueira Beret. Pel que fa a la comunicació en xarxes socials, Baqueira ha emès un miler de posts a Facebook i tuits a Twitter des de novembre de 2012 informant sobre estat de pistes, meteorologia, noticies i esdeveniments en l'estació. A més, el canal Youtube de l'estació ha registrat 11.500 reproduccions dels vídeos penjats.

Competicions
Pel que fa a competicions destacades, Baqueira segueix albergant la cursa d'esquí de fons més multitudinària a Espanya, la Marxa Beret, que enguany va reunir un miler de participants a principis de febrer. Aquesta temporada s'ha disputat la sisena edició del Trofeu Fundació Jesús Serra, una iniciativa única a Espanya per la qual els primers classificats reben una beca d'estudis. D'altra banda, Beret també va ser l'escenari al març dels Campionats d'Espanya d'esquí alpí infantil i dels d'Espanya de mushing.

Com a detalls curiosos d'aquest hivern cal destacar els 183.971 cafès que s'han dispensat als bars, cafeteries i restaurants de l'estació a més de les 21.522 copes de xampany servides al Möet Winter Lounge d'Orri. Sens dubte, acaba una temporada que es mereix un brindis.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny