Notícia

Masella acomiadarà avui la temporada de neu 2012-13 sota una nova nevada

Autor/a: Captura de pantalla
Si ahir la nevada va deixar a la muntanya de la Tosa prop de 40 cms, avui la previsió apunta a que seguirà. Una precipitació en forma de neu que ha sorprés perquè la seva cota està siguent molt baixa per tractar-se de finals del mes d'abril i de fet ahir al matí va estar nevant a la plana ceretana.
La pertorbació viatjarà avui diumenge cap al sud peninsular amb molt d'aire fred. Això vol dir que de bon matí hi haurà algunes clarianes al Pirineu de Lleida, però duraran poc.  Pel que fa a les temperatures mantindran una dinàmica similar a les de dissabte amb una tendència a la baixada i per tant tornaran els valors negatius a tot el Pirineu, fins i tot a zones de fons de vall.

L'ambient de ple hivern doncs serà present a les estacions d'esquí que continuen obertes, Masella i Baqueira, però la nevada recent també permetrà als esquiadors i surfers més experts gaudir dels fora pistes d'ambdues estacions i és que els gruixos acumulats permetran sortir de les pistes obertes al públic i fer-ho per aquelles que, tot i estar tancades perquè no han estat trepitjades o no tenen gruix suficient, sí que permeten esquiar en condicions de neu verge i pols recent caiguda però amb la garantia que queden allunyades del perill d'allaus. Aquest seria el cas de les pistes de Masella com Muntanyes Russes, Davallada o els Coms, en zones ben delimitades pel bosc i fora del perill d'allaus. Cal advertir als esquiadors que ho vulguin practicar, que baixar per pistes tancades al públic es fa sempre sota la seva responsabilitat i que l'assegurança del forfet no queda inclosa en aquests casos.
Ahir al Pla de Masella van caure prop de 30 cms de neu, gruix que segur que s'haurà incrementat en les darreres hores. Últimes traçades!
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial