Notícia

Una broma que ens agradaria que fos certa: esquí d'estiu a la glacera de Porté-Puymorens

Autor/a: L'INDÉPENDANT
"Aquest estiu es podrà esquiar a Porté-Puymorens a partir de l'1 de juny". Aquest és un titular de premsa que als esquiadors del Pirineu ens agradaria que fos certa. Una fantàstica notícia que ens evitaria desplaçar-nos cap a les geleres dels Alps i gaudir d'allò que sempre hem envejat dels països alpins: tenir neu per esquiar 365 dies a l'any.
Aquest titular però és el que va aparéixer el passat 1 d'abril a L'Indepéndant de Perpinyà, el rotatiu que s'edita a la Catalunya del Nord i que també disposa d'una versió digital. Però en realitat era una broma molt ben treballada perquè es basava en una mitja veritat: les nevades intenses d'aquest hivern.

La notícia

Al diari i al digital s'explicava que la notícia "prové de la mateixa estació" i que seria realitat a partir de l'1 de juny que la gelera, ubicada al sector de Fontfrede i pista estadi de Porté, a l'Alta Cerdanya, estaria preparada a partir d'aquesta data per atendre aficionats i clubs esportius. Explicava a més que l'obertura de la gelera permetria evitar desplaçar-se cap als Alps per fer entrenaments als clubs d'esquí de la zona. En el cos de la notícia s'hi detallava que actualment els temporals de neu havien acumulat 7 metres de neu i que aquesta, un cop repartida, permetria l'obertura de la gelera amb accés directe pels remuntadors. Fins i tot s'hi adjuntava una fotografia i declaracions dels responsables de l'estació.

El cas és que a l'Estat francés es celebra l'1 d'abril com el "El dia de les bromes d'abril",  també conegut com peix o peix d'abril (traducció literal de l' francès poisson d'avril), que és una festa dedicada a les bromes semblant al dia dels Sants Innocents que celebrem a casa nostra. Aquesta diada es celebra a França, Finlàndia , Austràlia , Galícia , Alemanya , Itàlia , Bèlgica , Regne Unit (i per tradició britànica Menorca, Portugal , Estats Units , Brasil i altres països) cada 1 abril, segons la wikipèdia.

La broma, basada en la realitat d'aquest hivern fred i generós en nevades, tenia certa credibilitat, de tal manera que fins i tot algunes xarxes socials se n'han fet ressó des d'aleshores.
La informació encara és pot llegir a la versió digital i s'hi pot accedir clicant en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Opinions

Més opinions

Entrevista

giny

Les més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: com en dieu al dibuix que deixa el trepitjat de pistes?


74%


11%


11%


5%

19 vots