Notícia

L'alcalde de Setcases demana que Vallter 2000 obri tots els caps de setmana d'abril

Autor/a: Diari de la Neu
L'alcalde de Setcases, Carlos Fernández, ha demanat a Ferrocarrils de la Generalitat que reconsideri la decisió de tancar la temporada de neu a Vallter 2000 després del primer cap de setmana d'abril, a diferència de Port Ainé i la Molina que gestiona aquest ens del govern, que ho faran a finals de mes.

Fernández diu que aquesta decisió perjudica l'economia de la vall de Camprodon que depèn del turisme i va afegir que Ferrocarrils hauria de tenir en compte que la Setmana Santa ha caigut a final de març, per tant, més aviat que altres anys, fet que ha repercutit en escurçar la temporada. L'objectiu de la petició  que fa l'alcalde és allargar una temporada que en línies generals no ha estat bona ni per a l’estació ni per a l’economia local, sobretot per culpa del vent.  Fernández ha apuntat que els gruixos de neu encara són importants. Tot i aquest requeriment, Carlos Fernández  ha fet un bon balanç de la gestió de Vallter 2000 que ha dut a terme fins ara Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

L'alcalde va posar sobre la taula que tinguent en compte que el forfet de Vallter és conjunt amb les altres estacions de Ferrocarrils de la Generalitat, tancar l'estació abans comportarà que molts dels que lloguen xalets o apartaments de temporada fins a l'1 de maig,  que l'any vinent no facin aquest lloguer i optin per altres estacions.
Carlos Fernández diu que no li val l'explicació que li dóna la Generalitat segons la qual, amb les dades històriques que té, després de Setmana Santa no hi ha nous esquiadors a Vallter 2000, sinó només els que ja tenen un forfet de temporada.

Per tot plegat, reclama a Ferrocarrils de la Generalitat que reconsideri la seva posició i que mantingui oberta l'estació mentre les condicions de neu siguin favorables.

En vista de les declaracions de l'alcalde de Setcases, representants de Ferrocarrils de la Generalitat van comentar que es replantejaran el tancament de l'estació en funció de l'afluència d'esquiadors del cap de setmana vinent i també van posar sobre la taula que per dilluns de Pasqua només es van registrar una quarantena d'esquiadors.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny