Notícia

Els equiadors de Vall de Núria, condicionats per la vaga al cremallera

Autor/a: Diari de la neu
La vaga al cremallera i a l'estació d'esquí de Núria arriba en un bon moment per a l'estació d'esquí, que presenta unes bones condicions de neu en un període de vacances com és la Setmana Santa. Un fet que segur qiue condicionarà l'arribada dels possibles clients just en un moment de tancament de temporada.
Aquest fet doncs pot fer disminuir l'arribada dels esquiadors a l'estació d'esquí tot i que molts dels habituals ja estan al corrent de la situació. La vaga es va confirmar oficialment el divendres passat després que acabessin sense èxit les negocacions. El comitè d'empresa de Núria, juntament amb el del cremallera i els funiculars de Montserrat, plantejaven aturar la retallada d'una paga extraordinària. Una mesura laboral que la direcció de FGC no va voler negociar escudant-se en el fet que és una decisió del Govern que afecta a tots els treballadors de les empreses públiques de la Generalitat.
Cal recordar que els treballadors de Vall de Núria, tant del cremallera com de l'estació d'esquí, van acordar convocar la vaga cansats de les retallades salarials que pateixen des del 2010. En aquest sentit el portaveu del comitè, Xavier Formatger, assenyalava dies enrere que no només no són funcionaris sinó que tenen un conveni propi, de Turisme i Muntanya, inferior al del conjunt de Ferrocarils.

De moment i des de primera hora s'estan complint els serveis mínims del 50% que ha fixat el Departament d'Empresa i Ocupació i que el comitè d'empresa considera "totalment abusius" perquè se'ls tracta com un servei essencial quan són un transport turístic.
Al llarg del dia hi haurà servei normal entre les estacions de Queralbs i Núria mentre quedaran fora de servei les dues de Ribes. Això sí, a primera hora sí que han circulat dos combois amb sortida a Ribes i al migdia n'hi haurà que cobrirà de baixada tot el recorregut. La resta dels dies només un comboi baixarà fins a la capital de la vall al vespre.

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny