Notícia

L'aranesa Anna Geli guanya el Campionat del Món d’Esquí de Periodistes

Autor/a: Premsa del Pirineu / Baqueira-Beret
L'ocasió s’ho valia, tant que el 2015 l'estació aranesa Baqueira Beret organitzarà aquest esdeveniment que reuneix a l'entorn dels 250 periodistes de tot el món d’uns 40 països diferents. A Itàlia també hi van assistir representants del Govern aranès, de l'estació d’Esquí de Vaquèira i de l'Ajuntament de Naut Aran, sent convidats a veure el desenvolupament d’aquest esdeveniment esportiu, però també de coneixement i d’intercanvi.
Anna Geli va fer un temps total de 42.88. En segona posició s'ha classificat la italiana Emanuela Fontana (47,36) i en tercer lloc la suïssa Anne Fournier (47,96). La periodista de BarcelonaTV, Cris Gibert s'ha fet amb un meritori quart lloc en un concurs en el que hi han participat 92 professionals de 32 països. El Campionat es va celebrar a Passo Tonale el 12 de març.

Els periodistes no són forçosament especialistes en el periodisme esportiu, si no que hi participen aquells que s'inscriuen, que poden fer TV, ràdio o qualsevol tipus que sigui un mitjà en temàtiques socials, culturals, econòmiques o turístiques.

Al llarg de la setmana es desemvolupen les proves esportives, un eslàlom gegant i una prova d’esquí de fons, mentre altres fan debats i deliberen sobre les actualitats mundials, sobretot aquelles que concerneixen a l'espai on es disputa la prova, en aquest cas Itàlia. Els periodistes, vinguts de tot el món, organitzen abans d’aquella setmana un pretorn i un pòsttorn per la zona on es desvolupen els Campionats del Món per conèixer de més d'aprop la cultura i la idiosincrasia d’allà on són.

El 2014 els Campionats del Món d’Esquí de Periodistes es celeraràn a Suïssa, i el 2015 a casa nostra. L'estació de Baqueira Beret acollirà aquesta prova que posarà en el punt de mira del món la Vall d’Aran, als aranesos i a l'estació Baqueira Beret com a seu oficial.

Anna Geli és música, esportista ex-component de l'equip espanyol de copa del Món d’esquí alpí i és llicenciada en periodisme i comunicació audiovisual. Actualment fa periodisme en llengua aranesa a Ràdio Vall Pireneus i a Catalunya Informació.

Font: jornalet.com

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny