Notícia

Esquí de Muntanya: Gran actuació dels catalans al Campionat d'Espanya per equips

Autor/a: FEEC
En una jornada marcada per les dures condicions meteorològiques (boira i neu), els esportistes de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya de la FEEC han tornat a demostrar el seu domini en el panorama estatal, imposant-se en la categoria sènior tant masculina com femenina del Campionat d’Espanya per equips d’esquí de muntanya, disputat avui en l’entorn del domini esquiable de Cerler, al Pirineu d’Osca.

Tot i que la cursa s’havia de disputar en un principi per la zona de l’Hospital de Benasc, les condicions de la neu i meteorològiques han obligat a l’organització a traslladar-la a Cerler, on els esquiadors han hagut de completar un circuit de 1.600 metres de desnivell positiu amb 3 pujades i baixades.

En categoria absoluta masculina, la parella formada per Nil Cardona (Ski Club Camprodon SE) i Marc Pinsach (CE Cassanenca), de la Selecció Catalana, s’ha endut la victòria, per davant de Miguel Caballero i Manu Merillas, de l’equip de la Guàrdia Civil i dels també catalans Genís Zapater (Ski Club Camprodon SE) i Gerard Vila (GEiEG), que han completat el podi en una lluita aferrissada amb Xavier Freixinet (CE pedala.cat) i Pau Costa (Ski Club Camprodon SE), 4ts. L'equip format per Cardona i Pinsach s’han escapat juntament amb Caballero i Merillas en la primera pujada. Els catalans ja han deixat però, als seus perseguidors surant el primer descens. Ha partir d’aquí han gestionat perfectament l’avantatge sobre la resta d’equips participants.

En categoria sènior femenina, les dues parelles de la Selecció Catalana inscrites a la cursa han copat les dues primeres posicions. Així la victòria ha estat per Marta Garcia (CE Calldetenes) i Maria Fargues (CE Pedala.cat), que s'han escapat des d'un bon principi, seguides per Anna Comet (UE Vic) i Clàudia Galicia (UE Sant Joan de les Abadesses).

DESTACAT PAPER TAMBÉ DELS JÚNIORS I CADETS
Els joves esquiadors catalans, tots ells components del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC) han demostrat també el seu bon estat de forma aconseguint uns magnífics resultats tant en categoria júnior cokm cadet. Sergi Artís (UEC Cornellà) i Joan Reyné (Ski Club Camprodon SE) s’han endut la victòria en categoria júnior, fent el mateix recorregut que els sèniors. Per la seva partt, Laura Balet (UE Sabadell) i Eva Magret (Ski Club Camprodon SE), també en categoria júnior, també s’han penjat l’or, en un circuit en aquest cas de 830 metres de desnivell positiu i dues pujades.

Pel què fa als cadets, que també han fet el mateix recorregut de 830 metres i dues pujades, Erola Bisquert (UE Vic) i Jana Vila (UE Urgellenca) han estat les més fortes mentre que Edu Martín (UE Urgellenca) i Sergi Lambea (CM Sant Cugat) han ocupat la 2a posició. Finalment cal destacar també la 3a posició en júniors dels també catalans Quim Julià (CE Girona SE) i Joan Requeno (UE Sabadell) i la 3a en categoria cadet d’Aribau Portillo (CM Sant Cugat) i Guim Llort (AE Mountain Runners del Berguedà), tots quatre també del CTEMC.

D'altra banda, la cursa també va posar punt i final a la Copa d'Espanya 2013, amb un munt d'esquiadors catalans en totes les posicions de podi.

Classificacions finals de la Copa d'Espanya 2013

Sènior masculina

1. Marc Pinsach FEEC 292 p
2. Nil Cardona FEEC 265 p
3. Miguel Caballero FAM 238 p

Sènior femenina

1. Marta Garcia FEEC 242 p
2. Maria Fargues FEEC 228 p
3. Anna Comet FEEC 205 p

Promeses masculina

1. Nil Cardona FEEC 255 p
2. Genís Zapater FEEC 238 p
3. Xavier Areny FEEC 164 p

Promeses femenina

1. Marta Garcia FEEC 292 p
2. Berta Vigo FEEC 179 p
3. Ares Izard FEEC 100 p

Júnior masculina

1. Sergi Artís FEEC 252 p
2. Joan Reyné FEEC 248 p
3. Manuel Picón FMM 229 p

Júnior femenina

1. Laura Balet FEEC 284 p
2. Eva Magret FEEC 247 p
3. Amaia Martín FNDME 211 p

Cadet masculina

1. Iñigo Martínez de Albornoz EMF 276 p
2. Gotzón Martín EMF 270 p
3. Eduard Martín FEEC 221 p

Cadet femenina

1. Erola Bisquert FEEC 300 p
2. Jana Vila FEEC 277 p
3. Maialen Úriz FNDME 269 p

Informació elaborada per l’Àrea de Comunicació de la FEECEntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial

Enquesta

La nostra enquesta: posar ordre a la muntanya


33%


11%


56%

9 vots