Notícia

Els suïssos rebutgen en referèndum organitzar els Jocs d'Hivern 2022

Autor/a: Wikipedia.org
A la consulta popular realitzada en el cantó suís dels Grisons va participar un 59,14%. Més de la meitat (52,66%) dels que van anar a les urnes van donar una resposta negativa, mentre un 47,34% van votar a favor, especialment els habitants de St Moritz i Davos que eren les ciutats candidates.

Segons estimacions, els ingressos per ser seu dels Jocs podrien ascendir a US $ 1.600 milions. A més, el Govern federal va prometre al cantó gairebé US $ 1.400 milions en finançament addicional per a l'esdeveniment.

Els partidaris que Suïssa fos seu dels Jocs 2022, en particular el ministre federal d'Esports, afirmaven que la cita atrauria a inversors i turistes. Els detractors del projecte sostenien per la seva part que els preparatius de l'esdeveniment tindrien conseqüències "desastroses" per al paisatge de la zona.

St Moritz va ser seu dels Jocs d'Hivern el 1928 i 1948, mentre que Davos mai ha organitzat la cita. El Comitè Olímpic Internacional decidirà quina ciutat del món acollirà els Jocs 2022 durant una reunió a Kuala Lumpur, capital malàisia, el 2015.

Font: Ajuntament de Barcelona

Comentaris


No hi ha cap comentari
 
Editorialginy

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny