Notícia

Victòria d'Andrea Jardí i Xavier Salarich en el 6è Trofeu Fundació Jesús Serra a Baqueira Beret

Autor/a: Baqueira Beret
Els esquiadors de Copa d'Europa Andrea Jardí (CAEI) i Xavier Salarich han guanyat l'espectacular paral·lel disputat el diumenge 10 de març a Beret. En aquesta cursa els esquiadors no només competeixen per aconseguir el triomf sinó que a més els integrants del podi reben una beca d'estudis.

El dissabte 9 de març es va disputar el gegant classificatori que va comptar amb 130 inscrits de totes les edats ja que es tracta d'una cursa open (oberta a tothom) adreçada tant a corredors com aficionats que busquin divertir i guanyar algun dels premis en competició.

El diumenge s'ha disputat el paral·lel per al qual s'han classificat els 32 millors homes i les 16 primeres dones del gegant. El paral·lel consisteix en una carrera en què s'enfronten dos esquiadors que baixen per mànigues idèntiques, una blava i una altra vermella, i guanya el que suma el menor temps dels dos descensos que realitzen.

Duel de grans esquiadores
Andrea Jardí, del Club Aranès Esports Iuèrn (CAEI) i integrant de l'equip de la Reial Federació Espanyola Esports d'Hivern (RFEDI) ha demostrat que, després de Carolina Ruiz, és la millor esquiadora espanyola del moment. S'ha imposat a la final del paral·lel a Mireia Clemente, Club d'Esquí Girona (GNA) excorredora l'equip de la RFEDI i actualment entrenadora al UEC-GRAN. El duel entre les dues esquiadores ha estat apassionant amb una primera mànega guanyada per Jardí, de 23 anys, i una segona per Clemente, de 25. Finalment i amb la suma dels temps de les dues mànegues a la mà la victòria ha estat per a l'esquiadora del club aranès.

Jardí, que ja va guanyar aquesta carrera en una altra edició, va declarar que "per a mi el Trofeu de la Fundació Jesús Serra és la millor iniciativa del món de l'esquí que hi ha a Espanya i aquesta victòria em servirà per pagar-me la matrícula del 4 º curs de medicina" . En aquesta cursa els guanyadors reben, tant homes com dones, 2000 €, 1500 € i 1000 € de primer a tercer. Per la seva banda, Clemente, que no optava a la beca ja que amb 25 anys supera l'edat màxima establerta per l'organització, ha explicat que la seva victòria en aquesta cursa de la passada edició li ha servit per pagar-se el màster de psicologia esportiva que cursa en l'actualitat. L'esquiadora de Girona va comentar que "tot i que no opto a la dotació econòmica he vingut perquè m'ho prenc com un cap de setmana en què barrejo l'esquí en família amb la competició, a més hi ha molta neu i la meteorologia ha estat magnífica ".

La final de consolació femenina per decidir la 3 ª i 4 ª plaça s'ha disputat entre Laura Jardí, del CAEI i també integrant de l'equip de la RFEDI, contra Eli Samper, del mateix club. La menor de les germanes Jardí, de 21 anys, ha demostrat que es troba ja molt recuperada de la lesió que l'ha mantingut apartada de pistes durant la primera part de temporada i que s'ha de comptar amb ella per al futur.

Companys d'equip i contrincants en el paral·lel
L'equip B masculí de la RFEDI en ple ha estat present en la cursa disputada a Beret. De fet, el podi l'han ocupat els actuals membres de l'equip de Copa d'Europa de la federació després de protagonitzar uns duels emocionants a la pista.

Xavier Salarich, de la Molina Club d'Esports, s'ha imposat a Pol Carreras, del mateix club, després d'unes finals d'infart on tots dos han espremut al màxim el seu altíssim nivell. Finalment ha estat Salarich, de 23 anys i guanyador del gegant classificatori de dissabte, el que ha pujat al més alt del podi i Carreras, de la mateixa edat, ha quedat segon. El tercer lloc ha estat per a l'esquiador de 22 anys Pol Rocamora, CAEI i també membre de la RFEDI, que s'ha imposat a un competitiu Eduardo Pont, aranès i actualment entrenador al CAEI, en una lluita que els ha obligat a batallar fins l'última porta.

Tant Salarich com Carreras han donat les gràcies als organitzadors per aquest esdeveniment que els ajuda a sufragar els estudis en moments en què les beques públiques destinades a l'esport pateixen retallades. Per la seva banda, Rocamora comentar que "aquesta carrera és molt important per als que ens dediquem a l'esport de manera professional i el tercer lloc em servirà per acabar de pagar el Batxillerat".

El forapista Aymar Navarro, aranès i molt vinculat a l'estació de Baqueira també va participar en el paral · lel aconseguint la 7 ª plaça. El millor esquiador fora pista espanyol, que va estar molts anys competint en esquí alpí, va declarar que "la gent que competim per la beca som joves que intentem combinar els estudis amb la competició i està bé que la Fundació ens doni un cop de mà i més si és amb un format de carrera espectacular com és el paral · lel i amb molt ambient a la zona d'arribada ".

Passió per la Val d'Aran, l'esquí i la formació
L'actual directora de la Fundació, Laura Halpern Serra, ha manifestat la satisfacció pel gran nivell dels competidors del paral·lel i el bon ambient regnant al mateix temps que ha recordat que en aquesta carrera es troben les tres grans passions de Jesús Serra Santamans , el seu avi, que dóna nom a l'entitat: la Val d'Aran, l'esquí i la formació.

Aureli Bisbe, director de Baqueira Beret, també ha lloat el nivell dels participants destacant que és molt positiu que esquiadors del nivell de Copa d'Europa facin un esforç per adaptar el seu calendari per poder estar presents a la cursa aranesa.

D'altra banda, Halpern ha recordat que el gegant de dissabte és una cursa oberta i que amb el temps es buscarà que sigui els més participativa possible per aconseguir que la festa de l'esquí sigui compartida tant pels aficionats d'esquí turístic com pels esportistes del més alt nivell.

Jesús Serra Santamans va ser impulsor i fundador de Baqueira Beret i aquesta competició està organitzada per la seva fundació. És una prova que ha tingut molta acceptació en les seves primeres edicions pel seu caràcter professional i alhora festiu i amb uns premis importants.

Veure vídeo de la cursa a youtube en aquest enllaç

Més informació http://www.baqueira.es/tjs

Comentaris


No hi ha cap comentari
 


Editorial

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny

giny