Notícia

Presentat el Pla Estratègic dels Esports d'Hivern a Barcelona

Autor/a: FCEH
Ahir a la tarda es va presentar al Museu Colet de Barcelona el Pla Estratègic dels Esports d'Hivern a Catalunya (PEEHC), un full de ruta elaborat pel Consell Català de l'Esport, la FCEH, l'Ajuntament de Barcelona i l'Oficina de la Candidatura Barcelona Pirineu 2022, que pretén consolidar i incrementar la pràctica dels esports de neu i gel a Catalunya en un horitzò de 10 anys.

A la convocatòria van assistir diferents personalitats polítiques, com el Secretari General de l'Esport, Ivan Tibau i la regidora de l'Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esport de l'Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos, acompanyats del President de la FCEH, Oscar Cruz i el Director de l'Oficina Tècnica de la Candidatura JJ.OO., Oscar Grau. Van assistir-hi també esportistes, periodistes i alcaldes del Pirineu.

Oscar Cruz: "Pensem que el somni olímpic pot tornar" 

El president de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH) Oscar Cruz, destacava en el seu discurs que "tots creiem i pensem que el somni olímpic pot tornar a Catalunya". Indicava al seu torn de paraula que "tenim les condicions necessàries per a això", i la necessitat de "preparar els atletes perquè estiguin el més a prop possible del podi". 

Segons va subrayar Ivan Tibau, el primer objectiu del Pla és la "consolidació o increment dels esports d'hivern a Catalunya en un termini de deu anys", per la qual cosa "hem de planificar, potenciar els esports d'hivern al nostre territori, i aconseguir esportistes que puguin obtenir els millors resultats possibles ". De fons està precisament la Candidatura Barcelona Pirineu 2022, que hagi esportistes locals de nivell que acompanyin el somni d'uns Jocs Olímpics d'Hivern. En aquesta línea, Ivan Tibau va afirmar que "s'ha de reforçar els diferents projectes de la Candidatura"

El PEEHC és un projecte de tots

Aquesta era la línia apuntada per Maite Fandós, assenyalant la importància de la convocatòria de l'acte de la presentació, ja que "aquest pla estratègic és una gran ajuda, aquest és un projecte de tots" i "tots coneixem la tradició de Barcelona amb la neu i la muntanya". Al mateix temps, Fandos,  va incidir en l'impacte econòmic dels esports d'hivern, "ja que es crea riquesa", confiant que Barcelona "sigui la primera ciutat del món que hagi acollit uns Jocs Olímpics d'Hivern i uns d'Estiu".

A la presentació també es va exposar l'essència del Pla Estratègic dels Esports d'Hivern a Catalunya, el qual contempla 19 línies estratègiques i 51 plans d'actuació. Un pla que té "la missió de crear les condicions suficients perquè els nens i els joves tinguin accés als esports d'hivern i s'estableixin uns itineraris esportius, que enllacen el treball de les federacions catalanes i espanyoles, que facilitin als esportistes catalans arribar al més alt nivell en les competicions internacionals ".
Font: FCEH

Comentaris


No hi ha cap comentari
 

Editorial


Opinions

Més opinions

giny

Edició en paper


giny

giny