Notícia

El Pirineu de Lleida s'omple d'esquiadors en el segon cap de setmana que frega el 100% d'ocupació

Autor/a: Port del Comte
Segon cap de setmana consecutiu d'ocupació màxima al Pirineu de Lleida gràcies al bon temps i a l'acumulació de neu de les últimes setmanes. Després d'un gener de mal temps, finalment els hotels han posat el cartell de complet en alguns punts, amb xifres que superen el 95% d'ocupació.

Les pistes estan registrant les xifres d'esquiadors més altes dels últims anys. Només aquest dissabte més de 29.000 esquiadors van omplir les pistes d'esquí, xifra rècord dels últims tres anys. A més, les previsions marquen que les altes xifres d'ocupació i d'esquiadors s'estendran també el cap de setmana vinent, amb l'expectativa posada a la Setmana Santa. Els gruixos de neu i la proximitat de les dates pronostiquen un bon final de temporada d'esquí.

El sector hoteler celebra l'alta ocupació d'aquest cap de setmana, i el que sembla una etapa consecutiva de dades excel·lents que situaren aquest dissabte i diumenge com "el millor de la temporada", segons el president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Juan Antonio Serrano. Serrano ha destacat l'ambient turístic d'aquests dies a la Vall d'Aran, on els establiments turístics han estat plens els dos dies.

Més de 50.000 esquiadors

Les pistes d'esquí han superat els records de les últimes temporades. El Pirineu occidental ha aplegat més de 50.000 esquiadors a les pistes d'Espot i Port Ainé (12.000), Baquèira Beret (23.000), Port del Compte (7.500), Boí Taüll (7.000) i Tavascan (1.500). Els responsables de les estacions han coincidit en destacar que aquest ha estat el millor cap de setmana de la temporada. El director comercial de Baquèria Beret ha destacat que "després de repetides nevades i quatre setmanes de mal temps, per fi s'ha resituat la temporada amb possibilitats de recuperar-se durant el proper mes i mig".

El director comercial d'Espot i Port Ainé, David Ros, ha assegurat que el sector "esperava aquest cap de setmana, però el gener de mal temps havia fet baixar molt el nombre d'esquiadors". Segons Ros, "el final de temporada pot ser positiu ja que la Setmana Santa és molt aviat i les estacions estan en molt bones condicions". El director comercial de Port del Compte, al Solsonès, Albert Estella, també ha destacat que aquest ha estat el cap de setmana més potent de les últimes tres temporades.
De fet, aquesta temporada d'hivern en general havia començat amb ocupacions més baixes que la temporada anterior, però les dades del final de l'hivern podrien fer remuntar al sector gràcies al bon temps i a la qualitat i la quantitat de la neu.
Font: ACN
EntrevistaLes més llegides

Edició en paper


Editorial